Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Η Κριστίν Λαγκάρντ "δεν διανοείται" ένα σκληρό Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Κριστίν Λαγκάρντ "δεν διανοείται" ένα σκληρό Brexit

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ένα "σκληρό Brexit" και κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενεργήσουν "γρήγορα" προκειμένου να περιοριστούν "οι αβεβαιότητες και οι ανησυχίες".

"Το σενάριο μιας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με ένα σκληρό Brexit, δεν μπορώ ούτε να το διανοηθώ", είπε η Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

"Ελπίζουμε ότι το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί γρήγορα ώστε να περιοριστούν οι αβεβαιότητες και οι ανησυχίες των ανθρώπων", πρόσθεσε, δηλώνοντας πεπεισμένη ότι το Brexit θα πλήξει "κατ' αρχήν τους ανθρώπους και δευτερευόντως τις επιχειρήσεις".

Οι δηλώσεις της Λαγκάρντ συνέπεσαν με το τέλος του πέμπτου κύκλου των διαπραγματεύσεων μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου για το Brexit. Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε νωρίτερα τη λύπη του για "το ιδιαίτερα ανησυχητικό αδιέξοδο" στο οποίο έχουν περιέλθει οι συνομιλίες, όμως εκτίμησε ότι είναι δυνατόν να επιτευχθεί "αποφασιστικής σημασίας πρόοδος" εντός των επόμενων δύο μηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL