Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Γερμανία: Παράταση των συνοριακών ελέγχων για ακόμη έξι μήνες αποφάσισε το Υπ. Εσωτερικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία: Παράταση των συνοριακών ελέγχων για ακόμη έξι μήνες αποφάσισε το Υπ. Εσωτερικών

Την παράταση της ισχύος των συνοριακών ελέγχων στη Γερμανία για ακόμη έξι μήνες αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, επικαλούμενος «ελλείψεις στο πεδίο της ασφάλειας των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων», καθώς και «σημαντικό αριθμό παράνομων μεταναστών εντός της περιοχής Σένγκεν».

Η ειδική ρύθμιση, η οποία προβλέπεται από τη Συνθήκη Σένγκεν, αφορούσε μόνο τα γερμανοαυστριακά σύνορα και την αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με τη Γερμανία, και επρόκειτο να εκπνεύσει στις 11 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), ο κ. Ντε Μεζιέρ τόνισε ότι αποτελεί καθήκον του να αντιδράσει στην κατάσταση, η οποία διαρκεί πολύ, διευκρίνισε, δε, ότι η παράταση της ισχύος της ειδικής ρύθμισης έχει συμφωνηθεί με τα εμπλεκόμενα κράτη, ενώ έχουν ενημερωθεί και τα ευρωπαϊκά όργανα. «Μία πλήρης επάνοδος στο καθεστώς του χώρου Σένγκεν χωρίς ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα θα είναι εφικτή μόνον όταν θα το επιτρέψει η εξέλιξη της συνολικής κατάστασης», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών. Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται, πάντως, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήθελε να καταργήσει τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα στο τέλος του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL