Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Nαι» επί της αρχής της Μέρκελ στις προτάσεις Μακρόν - «Όχι» στην κοινοτικοποίηση εθνικών χρεών

«Είμαι ανοιχτή σε πολλές προτάσεις που έχει κάνει ο Ε.Μακρόν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι «κοινοτικοποίηση εθνικών χρεών δεν πρόκειται να υπάρξει με μένα»

Την, επί της αρχής, στήριξή της στις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης εκφράζει η Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή της στο «Redaktionsnetzwerk Deutschland» (RND) γαι το εάν οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να έρθουν και πάλι πιο κοντά εάν δημιουργηθεί μια θέση ενός κοινού υπουργού Οικονομικών, η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε:

«Είμαι ανοιχτή σε αυτή αλλά και πολλές άλλες προτάσεις που έχει κάνει ο Ε.Μακρόν. Την ίδια ώρα θα πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα: ποιες αρμοδιότητες θα είχε ένας τέτοιος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης; Θέλω και στο μέλλον και όταν γίνεται χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων, οι έννοιες του ελέγχου και της ευθύνης να εξετάζονται μαζί»

Η ίδια δεν παρέλειψε να ξεκαθαρίσει ότι «κοινοτικοποίηση εθνικών χρεών δεν πρόκειται να υπάρξει με μένα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το αβέβαιο παγκόσμιο μέλλον και οι δυνάμεις του καλού

Οι δυνάμεις του καλού υπάρχουν παντού, πρέπει όμως να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και προγραμματικά. Και η Αριστερά, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, πρέπει να μελετήσει τις ιστορικές απαιτήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί

Δειτε ολοκληρο το αρθρο