Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Σε κομματική ψηφοφορία θέτει τη μετεκλογική συνεργασία με τo CDU ο Μ.Σούλτς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε κομματική ψηφοφορία θέτει τη μετεκλογική συνεργασία με τo CDU ο Μ.Σούλτς

«Το να ρωτάς τα μέλη σου είναι μια κορυφαία στιγμή της εσωκομματικής δημοκρατίας. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω. Τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) συμμετείχαν πολύ ενεργητικά στον προεκλογικό αγώνα, αλλά δεν γίνεται κάποιος μέλος του SPD μόνο για να κολλάει αφίσες. Μέλος γίνεται για να συνδιαμορφώνει», τόνισε ο Μαρτιν Σούλτς, σε συνέντευξή του στο Spiegel, αναφορικά με το εάν το κόμμα του θα συμμετάσχει και πάλι σε μεγάλο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες υπό την Ά.Μέρκελ.

Μέχρι τώρα ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι σχετικές συζητήσεις όπως έγινε μετά τις εκλογές του 2013. Με την δήλωσή του περί εσωκομματικής ψηφοφορίας για τη συμμετοχή ή μη του κόμματός τους σε συνασπισμό με το CDU μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου φαίνεται πως ο ίδιος θέλει να καθησυχάσει τους επικριτές μιας νέας εκδοχής του μεγάλου συνασπισμού εντός του SPD, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ένα τέτοιος ρόλος, του ήσσονος εταίρου σε έναν ενδεχόμενο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες, είναι δυνατός.

Εάν προκύψει τέτοια ψηφοφορία για επανάληψη του μεγάλου συνασπισμού τότε η ηγετική ομάδα περί τον Μάρτιν Σουλτς θα έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο αγώνα, διότι στο SPD διαμορφώνεται ισχυρή αντίσταση, εκτιμά το Spiegel.

«Είμαι απολύτως αντίθετος σε έναν ακόμα συνασπισμό υπό την κ. Μέρκελ. Το SPD δεν έχει καμιά υποχρέωση να αυτοθυσιαστεί», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας Αξελ Σέφερ, ενώ ο Ματίας Μιρς, εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας του κόμματος είπε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η βάση μας θα υπερψηφίσει ένα νέο συνασπισμό».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL