Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ελπίζουμε στην έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ και σε μία συμφωνία για το όνομα»

ΑΜΠΕ

«Η Αθήνα πρέπει να μας δει ως συμμάχους...μακροπρόθεσμα είναι και προς το ελληνικό συμφέρον να έχει έναν νομοταγή γείτονα στα βόρεια σύνορά της», σημείωσε ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, προσβλέποντας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ αλλά και στη λύση της ονομασίας της χώρας

«Εάν έχουμε εξασφαλίσει αρκετά ως προς τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στη φάση της έναρξης των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ και παράλληλα, σε μία συμφωνία για το όνομα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Η ΠΓΔΜ ελπίζει ότι έχει κάνει αρκετά για να πείσει την Ευρωπαϊκή Ενωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ωστόσο παραμένει η μακρά διαμάχη της με την Ελλάδα, είπε μιλώντας στο Reuters ο Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Η πρότασή της τον περασμένο μήνα να χρησιμοποιήσει την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως και στους υπόλοιπους διεθνείς θεσμούς, «δεν έγινε δεκτή με θέρμη» από την Ελλάδα, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η Αθήνα πρέπει να μας δει ως συμμάχους...μακροπρόθεσμα είναι και προς το ελληνικό συμφέρον να έχει έναν νομοταγή γείτονα στα βόρεια σύνορά της», δήλωσε ο Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική κρίση, το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δήλωσε ότι «θεωρούμε πολύ σημαντικό για την Ευρώπη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Τουρκία».

«Πιστεύω ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου και η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ βοήθησαν από κοινού την Ευρώπη και οι πρόσφυγες έχουν μία πιο οργανωμένη προσέγγιση στο πρόβλημα, άρα και τα δύο πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια