Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλητεύσεις σε 700 δημάρχους που είναι υπέρ του δημοψηφίσματος στην Καταλωνία

Η κίνηση αυτή αυξάνει την ένταση στη διαμάχη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, μία ημέρα μετά την αναστολή από το Συνταγματικό Δικαστήριο και του δεύτερου νόμου που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος

Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας κάλεσε τις τοπικές αρχές να κλητεύσουν περισσότερους από 700 καταλανούς δημάρχους, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιφέρειάς τους, το οποίο η Μαδρίτη χαρακτηρίζει παράνομο.

Η κίνηση αυτή αυξάνει την ένταση στη διαμάχη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, μία ημέρα μετά την αναστολή από το Συνταγματικό Δικαστήριο και του δεύτερου νόμου που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Μέχρι τώρα 712 δημοτικοί άρχοντες έχουν δηλώσει ότι θα επιτρέψουν τη χρήση δημόσιων χώρων για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας της 1ης Οκτωβρίου, αν και η δήμαρχος της κυριότερης πόλης, της Βαρκελώνης, δεν έχει λάβει οριστική θέση.

Αν οι δήμαρχοι που έχουν ταχθεί υπέρ του δημοψηφίσματος δεν ανταποκριθούν στις κλητεύσεις, η αστυνομία θα πρέπει να τους συλλάβει, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα σε επίσημη επιστολή του προς τις τοπικές αρχές.

 

Δείτε όλα τα σχόλια