Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γερμανία: Διακινητές καταδικάσθηκαν σε φυλάκιση έπειτα από πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο

Φωτογραφία αρχείου

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο 2015, οι τρεις Σύροι είχαν συμμετάσχει στην οργάνωση έξι ταξιδιών από τη Σμύρνη στη Λέσβο. Ένα από αυτά, τον Σεπτέμβριο 2015, εξελίχθηκε σε τραγωδία: η βάρκα, που μετέφερε 46 ανθρώπους, βυθίστηκε και 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά έχασαν τη ζωή τους

Σε φυλάκιση μέχρι τέσσερα χρόνια καταδικάσθηκαν τρεις Σύροι από γερμανικό δικαστήριο, για παράνομη διακίνηση μεταναστών στο Αιγαίο το 2015, ταξίδι το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Ο κύριος κατηγορούμενος, ηλικίας 27 ετών, καταδικάσθηκε σε τέσσερα χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή για διακίνηση μεταναστών και 24χρονος ο καπετάνιος, σε φυλάκιση δυόμιση ετών για λαθραία διακίνηση μεταναστών που προκάλεσε θανάτους.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 34 ετών, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή. Δρούσε από το Βερολίνο και ήταν ο ταμίας της ομάδας.

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο 2015, οι τρεις Σύροι είχαν συμμετάσχει στην οργάνωση έξι ταξιδιών με φουσκωτές λέμβους από τη Σμύρνη μέχρι τη Λέσβο. Ένα από τα δρομολόγια αυτά, τον Σεπτέμβριο 2015, εξελίχθηκε σε τραγωδία: η βάρκα, που μετέφερε τουλάχιστον 46 ανθρώπους, είχε συγκρουστεί με φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα να πνιγούν 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά.

«Ήταν ένα δυστύχημα που μπορούσε να προβλεφθεί και να αποφευχθεί», υπογράμμισε ο δικαστής.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει πολύ βαρύτερες ποινές, φυλάκιση από 4,5 χρόνια μέχρι 12.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια