Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Σε πύρινο κλοιό η νοτιο-ανατολική Γαλλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε πύρινο κλοιό η νοτιο-ανατολική Γαλλία

Την απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, και άλλες περιοχές της Κορσικής διέταξαν οι αρχές στη Γαλλία καθώς το πύρινο μέτωπο κατακαίει δασικές εκτάσεις και ενισχύεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή εδώ και δύο μέρες στην νοτιο-ανατολική Γαλλία.

Χθες το βράδυ εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στην ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα γης έγιναν στάχτη.

Τουλάχιστον 4.000 στρέμματα κάηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι αρχές της περιφέρειας κάνουν λόγο για 8.000 στρέμματα καμένα εξαιτίας της εξάπλωσης της φωτιάς με την βοήθεια των ανέμων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς. «Είναι μία κατοικημένη περιοχή που διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι» λόγω της παρουσίας τουριστών και παραθεριστών.

Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που επλήγη περισσότερο εδώ και δύο ημέρες. Όμως, δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα την περιοχή της Αρτίγκ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης υποστηρίζοντας 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γαλλία ζήτησε χθες δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL