Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Δ.Παπαδημούλης: Να αμφισβητηθεί η πώληση προιόντων κατώτερης ποιότητας σε χώρες της ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ.Παπαδημούλης: Να αμφισβητηθεί η πώληση προιόντων κατώτερης ποιότητας σε χώρες της ΕΕ

Παρέμβαση στην Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των φύλων της ΕΕ, σχετικά με «τα τρόφιμα διπλής ποιότητας» έκανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε στην Επίτροπο Βέρα Γιούροβα ότι «κρίνεται απαραίτητο να αμφισβητηθεί η πρακτική μεγάλων εταιρειών τροφίμων, που πωλούν σε ορισμένες χώρες της ΕΕ προϊόντα τα οποία είναι κατώτερης ποιότητας».

H Κομισιόν, με τη σειρά της, απαντώντας στον ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αρμόδιας Επιτρόπου Β.Γιούροβα, υπενθυμίζει ότι οι υπηρεσίες της Επιτροπής συναντήθηκαν με Αρχές προστασίας των καταναλωτών και τόνισε ότι οι εν λόγω Αρχές είχαν τη βέλτιστη εμπειρογνωμοσύνη για να εκτιμήσουν τυχόν παραπλανητικές πρακτικές και πως έχει καλέσει όλα τα κράτη-μέλη να υποβάλουν αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των δοκιμών.

Η Β.Γιούροβα διαβεβαίωσε ότι πως «οι υπηρεσίες της Επιτροπής θα αναλύσουν τα δεδομένα και τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών για τη συνεδρίαση του φόρουμ υψηλού επιπέδου για την καλύτερη λειτουργία της αλυσίδας εφοδιασμού με τρόφιμα».

Τέλος, ο Δ.Παπαδημούλης ζήτησε να ενημερωθεί πώς σκοπεύει η Επιτροπή να προστατεύσει τους καταναλωτές στα κράτη μέλη από μη ενιαία πρότυπα εντός της Ένωσης και από προϊόντα κατώτερης ποιότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL