Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
ΕΕ-Brexit: «Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΕ-Brexit: «Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος»

Ευρωπαίοι και Βρετανοί διαπραγματευτές συναντώνται σήμερα για τον πρώτο πλήρη γύρο διαπραγματεύσεων για το Brexit με την δέσμευση «να ξεκινήσουν τη δουλειά» για την διαμόρφωση των όρων του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Τον περασμένο μήνα κάναμε μία καλή αρχή, αλλά τώρα μπαίνουμε στην ουσία του θέματος», δήλωσε ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στις συνομιλίες όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ.

«Για μας είναι απίστευτα σημαντικό να κάνουμε τώρα πρόοδο», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει το Λονδίνο στις συνομιλίες του περασμένου μήνα κατά τις οποίες συμφωνήθηκε η ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

«Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος. Πρέπει να εξετάσουμε και να συγκρίνουμε τις θέσεις μας για να καταγράψουμε πρόοδο», δήλωσε από την πλευρά του ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν άλλες δηλώσεις διευκρινίζοντας ότι θα ενημερώσουν τα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη έπειτα από την ολοκλήρωση του γύρου των συνομιλιών.

Πηγή: ΑΜΠΕ-Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL