Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Για προσβολή αγιότητας και παρθενίας Παναγίας: Τρεις φεμινίστριες στο εδώλιο της Σεβίλης για το “Ανυπάκουο Αιδοίο”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για προσβολή αγιότητας και παρθενίας Παναγίας: Τρεις φεμινίστριες στο εδώλιο της Σεβίλης για το “Ανυπάκουο Αιδοίο”

Του Αργύρη Παναγόπουλου

“Ύβρη προς το δόγμα της αγιότητας και της παρθενίας της Παρθένου Μαρίας” αποτέλεσε για δικαστικό της Σεβίλης η “λιτανεία” του “Ανυπάκουου Αιδοίου” ζητώντας από τρεις φεμινίστριες να καθίσουν στο εδώλιο και να πληρώσουν εγγύηση 3.600 ευρώ.

Ο μεσαίωνας δεν πέρασε ακόμη στη Σεβίλη της Ισπανίας με τις δικαστικές αρχές να παίρνουν από την παλιά Ιερά Εξέταση τη σκυτάλη της καταστολής της διαφορετικότητας. Τρεις φεμινίστριες διώκονται γιατί την Πρωτομαγιά του 2014 είχαν κατασκευάσει ένα μεγάλο αιδοίο από πλαστικό και είχαν συμμετάσχει στη διαδήλωση του αναρχικού συνδικάτου CGT πραγματοποιώντας τη “Λιτανεία του Ανυπάκουου Αιδοίου”.

Η εισαγγελέας εκτός από το γεγονός ότι ζητά την προσαγωγή των τριών γυναικών σε δίκη απαίτησε να καταβάλουν μέσα σε μια ημέρα 3.000 ευρώ ως εγγύηση “για να καταβληθεί ως τμήμα του προστίμου που ζήτησαν οι ενάγοντες”, ενώ εάν δεν καταβληθεί η εγγύηση θα κατασχεθούν περιουσιακά στοιχεία τους έως ότου συμπληρωθεί το ποσό.

Τη μήνυση εναντίον των τριών γυναικών κατέθεσε ο Σύλλογος Χριστιανών Δικηγόρων, αλλά εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή από την εισαγγελέα της Σεβίλης.

Οι τρεις φεμινίστριες και συνδικαλίστριες είχαν αθωωθεί τον Απρίλιο από άλλο δικαστήριο που αναγνώρισε ότι “δεν πιστεύουν στο δόγμα κάποιας θρησκείας και η δημόσια εκδήλωσή του γεγονότος αυτού αποτελεί τμήμα της ελευθερίας της έκφρασης”.

Η Εισαγγελία της Σεβίλης έκρινε σωστό να ανοίξει ξανά την υπόθεση για να καταδικαστούν οι φεμινίστριες που προσέβαλλαν “την αγιότητα και την παρθενία της Παρθένου Μαρίας”. Το 1524 στη Σεβίλη κάηκαν ζωντανά από την Ιερά Εξέταση πάνω από 1.000 άτομα και άλλες 20.000 άτομα αναγκάστηκαν να απαρνηθούν τις ιδέες τους. Πέντε αιώνες αργότερα ο ίδιος σκοταδισμός με λιγότερο βάρβαρα μέσα και τρόπους ζητά κάτι ανάλογο από τις τρεις αναρχικές συνδικαλίστριες.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL