Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Μ. Ρέντσι: Λουκέτο στην «Ουνιτά», εγκαίνια της δωρεάν on line «Δημοκρατικής»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ρέντσι: Λουκέτο στην «Ουνιτά», εγκαίνια της δωρεάν on line «Δημοκρατικής»

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι έβαλε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την «Ουνιτά» του Αντόνιο Γκράμσι προχωρώντας στην έκδοση της «Δημοκρατικής», μιας νέας μικρής και ασήμαντης on line δωρεάν έκδοσης το πολύ 10 σελίδων με χρήση πολυμέσων που θα μπορεί να κατεβάζει κανείς με την εφαρμογή Bob, από την ιστοσελίδα του κόμματος ή αυτή της unita.tv και άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Το «πρώτο τεύχος» της «Δημοκρατικής» φιλοξενεί στην πρώτη του σελίδα ένα αποκαλυπτικό σύνθημα: «Venceremos!», λέει ο Γκέρχαρντ Σρέντερ στο συνέδριο του SPD.

O Ματέο Ρέντσι, που προέρχεται από το μετριοπαθή χώρο της πρώην Χριστιανικής Δημοκρατίας, προχωρά σε νέα μετάλλαξη του Δημοκρατικού Κόμματος κόβοντας οριστικά τους δεσμούς του με την ιστορία των... προγόνων του, ή χειρότερα αυτών που προχώρησαν στο «προπατορικό αμάρτημα» της διάλυσης του Ιταλικού ΚΚ και της μετατροπής της «Ουνιτά» σε μια νεοφιλελεύθερη εφημερίδα που δεν είχε καμία σχέση με τον κομμουνιστή και εργατιστή ιδρυτή της στο Τορίνο.

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος θα παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα  στην Εθνική Διάσκεψη των Κομματικών Οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος στο «Θέατρο Τσιάκ» του Μιλάνο το «πρώτο τεύχος» της «Δημοκρατικής», που θα αναρτάται κάθε ημέρα στις 13.30 στο διαδίκτυο.

«Θα αποτελεί την πρώτη περίπτωση στην Ιταλία μιας ημερησίας πολιτικής και ψηφιακής έκδοσης πολυμέσων που θα κυκλοφορεί δωρεάν», τόνισε ο πρώην συνδιευθυντής της «Ουνιτά» Αντρέα Ρομάνο, που ανέλαβε τη διεύθυνση της νέας έκδοσης με άλλους 7 δημοσιογράφους της unita.tv.  

Η «Δημοκρατρική» θα θυμίζει τουλάχιστον εφημερίδα, αφού θα είναι σε PDF με τις σελίδες της να κυμαίνονται από 6 έως 10, έναν… θεμιτό αριθμό σε σχέση με τα ελάχιστα άτομα που θα απασχολεί, ενώ θα έχει αναφορές σε link και περιεχόμενα εικόνας και ήχου. Στόχος του Δημοκρατικού Κόμματος είναι να μετατρέψει τη «Δημοκρατική» σε αποδέκτη των 2 εκατομμυρίων ατόμων που συμμετείχαν στις προκριματικές εκλογές που ανάδειξαν τον Ρέντσι στην ηγεσία του κόμματος.

Η έκδοση θα είναι ανοικτή και στα νέα «ταλέντα» που δεν βρίσκουν χώρο για να εκφραστούν διαμέσου των παραδοσιακών εφημερίδων.

Η συντακτική ομάδα θα συγκεντρώνεται για πρώτη φορά στις 9.00 το πρωί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και αργότερα το απόγευμα για να διαμορφώσει το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας.

To Δημοκρατικό Κόμμα υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της «Ουνιτά», γιατί ανήκει σε… ιδιώτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL