Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρονάλντο: Λογοκρισία στη φανέλα της Ρεάλ και καταγγελία για βιασμό από Spiegel

H Ρεάλ Μαδρίτης… λογόκρινε τη φανέλα του Ρονάλντο, ενώ το Der Spiegel υποστηρίζει από τον Απρίλιο ότι ο άσσος της Ρεάλ εξαγόρασε τη σιωπή θύματος βιασμού.

Του Αργύρη Παναγόπουλου

H Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να βγει με καθαρή την εικόνα της από τις περιπέτειες του φοροφυγά Ρονάλντο, όπως φαίνεται από την “λογοκρισία” των ισπανικών μέσων ενημέρωσης στη διαχείριση της εικόνας του ποδοσφαιριστή της, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έχει "άγγελους προστάτες", όπως είχε φανεί και από δημοσίευμα του Der Spiegel τον Απρίλιο που υποστήριζε ότι ο άσσος της Ρεάλ εξαγόρασε τη σιωπή θύματος βιασμού.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις του ισπανικού τύπου η Ρεάλ Μαδρίτης κάλεσε φιλικά της μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του Ρονάλντο με τη... φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένα τηλεφώνημα από τα γραφεία της Ρεάλ στους αθλητικούς συντάκτες, τους διευθυντές και τα γραφεία σύνταξης των εφημερίδων και των ηλεκτρονικών μέσων φαίνεται ότι ήταν αρκετό για να “καθαρίσει” την εικόνα της Ρεάλ από τις περιπέτειες του φοροφυγά ποδοσφαιριστή της, όπως αποκάλυψε η El Confidencial.

Έτσι οι δύο μεγαλύτερες αθλητικές εφημερίδες της Ισπανίας, η As και η Marca, η μεγαλύτερη ισπανόφωνη εφημερίδα του κόσμου El Pais, που ανήκει στον κολοσσό της Prisa, η δεύτερη σε κυκλοφορία ισπανική εφημερίδα El Mundo όχι μόνο δεν δημοσίευσαν φωτογραφίες του Ρονάλντο με τη φανέλα ή τα σύμβολα της Ρεάλ, αλλά πέταξαν την “μπάλα” στην άλλη μεριά των συνόρων δημοσιεύοντας φωτογραφίες του Ρονάλντο με τα χρώματα της Πορτογαλίας και τη διαφήμιση στη φανέλα της μπύρας Sagres.

Εντελώς τυχαία(;) τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης και τα λιγότερο γνωστά που δεν λύγισαν στις απαιτήσεις της Ρεάλ προτίμησαν μια μέση λύση, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του Ρονάλντο με τη δεύτερη και ελάχιστα γνωστή φανέλα της ομάδας.

Το Der Spiegel πάντως υποστηρίζει ότι ο Ρονάλντο δεν είναι μόνο φοροφυγάς αλλά και βιαστής. Ακόμη χειρότερα ότι είχε συμφωνήσει να πληρώσει 375.00 δολάρια σε μια γυναίκα για να μην καταθέσει μήνυση για βιασμό της στις ΗΠΑ από τον Ρονάλντο τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου του 2009 σε πολυτελές ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Το γερμανικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι ο Ρονάλντο κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη στήριξη της πλατφόρμας Football Leaks. Ο δικηγόρος του Ρονάλντο προειδοποίησε το Der Spiegel να μην δημοσιεύσει την είδηση και απέρριψε τις καταγγελίες. Σύμφωνα με το Der Spiegel η συμφωνία για την αποφυγή της μήνυσης για βιασμό είχε υπογραφεί τον Ιανουάριο του 2010 από τον Πορτογάλο δικηγόρο του Ρονάλντο και τη μεσολάβηση των δικαστικών αρχών της Νεβάδα.  

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ΕFE το γερμανικό περιοδικό έχει τα πλήρη στοιχεία της 20χρονης τότε γυναίκας και την εξασέλιδη επιστολή της προς το Ρονάλντο που αναφέρει τον βιασμό και τους τραυματισμούς που καταγγέλλει ότι υπέστη. 

Η εταιρεία που διαχειρίζεται την εικόνα του Ρονάλντο κατήγγειλε ως πλαστές τις αποκαλύψεις του Der Spiegel και απείλησε ότι θα ξεκινήσει κάθε νομιμη διαδικασία εναντίον του δημοσιεύματος.

Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο το Der Spiegel είχε συντονίσει έρευνα για την φοροδιαφυγή ποδοσφαιριστών από το δίκτυο European Investigate Collaborations (EIC), με στοιχεία από το Football Leaks, που υποστήριζε ότι η Ρονάλντο μαζί με άλλους ποδοσφαιριστές είχαν δημιουργήσει εταιρείες για να αποφύγουν την φορολόγησή τους. Την επομένη η εταιρεία διαχείρισης της εικόνας του Ρονάλντο Gestifute είχε δημοσιεύσει την φορολογική δήλωση του Ρονάλντο στην Ισπανία υποστηρίζοντας ότι έχει καταβάλλει όλους τους φόρους του. Μόνο που οι ισπανικές δικαστικές αρχές δικαίωσαν όπως φαίνεται το Der Spiegel κατηγορώντας το Ρονάλντο για φοροδιαφυγή 14,7 εκατ. ευρώ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια