Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Θύματα του WannaCry έπεσε και η ρωσική υπηρεσία ταχυδρομείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θύματα του WannaCry έπεσε και η ρωσική υπηρεσία ταχυδρομείων

Ανάμεσα στους φορείς που επλήγησαν από την πρόσφατη κυβερνο-επίθεση του WannaCry φέρεται ότι είναι η ρωσική υπηρεσία ταχυδρομείων.

Συγκεκριμένα, τρεις υπάλληλοι των ρωσικών ταχυδρομείων δήλωσαν στο Reuters ότι η υπηρεσία έχει πέσει θύμα της επίθεσης και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ορισμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών που χρησιμοποιεί η υπηρεσία δυσλειτουργούν, ωστόσο εκπρόσωπος των ρωσικών ταχυδρομείων δήλωσε ότι κανένα δεν έχει μολυνθεί από το WannaCry.

Αντίθετα, υποστήριξε ότι ορισμένα τερματικά έχουν απενεργοποιηθεί προληπτικά.

Ένας από τους υπαλλήλους δήλωσε στο Reuters ότι «οι επικεφαλής μας κάλεσαν και μας είπαν να απενεργοποιήσουμε άμεσα ορισμένα τερματικά. Είπαν ότι αυτός ο ιός τα είχε μολύνει. Μας κάλεσαν ξανά αργότερα και είπαν ότι μπορούσαμε να τα ενεργοποιήσουμε ξανά, αλλά μπορείτε να δείτε ότι ακόμα δεν δουλεύουν».

Από την επίθεση έχουν επηρεαστεί επίσης ο οργανισμός κρατικών σιδηροδρόμων καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το WannaCry άρχισε να εξαπλώνεται στα μέσα του Μαΐου και μέχρι στιγμής έχει επηρεάσει τουλάχιστον 300.000 υπολογιστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 20% αυτών εκτιμάται ότι βρίσκονται στη Ρωσία.

Το λογισμικό εξαπλώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς σε 150 χώρες. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έσπευσε να αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη της χώρας στην εν λόγω επίθεση.

Ο καθηγητής Άλαν Γουντγουόρντ του Πανεπιστημίου Σάρεϊ της Μεγάλης Βρετανίας, δήλωσε στο BBC ότι είναι πολύ πιθανό η ομάδα που ανέπτυξε τη συγκεκριμένη παραλλαγή του WannaCry να προσπαθούσε να «παντρέψει» το WannaCry με τον ιό Eternalblue και το αποτέλεσμα αυτού ήταν κάτι πολύ πιο μολυσματικό από ότι φαντάζονταν».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL