Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Ισπανία / Ισπανία: Αριστερά και Σοσιαλιστές μπροστά στη γαλλική κάλπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία / Ισπανία: Αριστερά και Σοσιαλιστές μπροστά στη γαλλική κάλπη

Αριστερά και Σοσιαλιστές φαίνονται διχασμένοι στην Ισπανία. Το Podemos δεν θέλει τη Λεπέν, ενώ καταγγέλλει τους Σοσιαλιστές γιατί δεν στήριξαν... Μελανσόν. Το Podemos δεν θα πει στον γαλλικό λαό «τι θα πρέπει να ψηφίσει», αλλά θα του ζητήσει «να πάρει μια απόφαση εναντίον της ακροδεξιάς Λεπέν» τόνισε ο γραμματέας Οργανωτικού του Podemos Πάμπλο Ετσενίκε μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τον Μακρόν, αλλά τώρα θα πρέπει να εμποδιστεί η εκλογή της Λεπέν το 2017, όπως και το 2022» συμπλήρωσε το ηγετικό στέλεχος του Podemos. Η Ενωμένη Αριστερά φαίνεται να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα σε Μακρόν και Λεπέν. Ο ηγέτης της Αλμπέρτο Γκαρθόν έγραψε χθες στο Twittet: «Μελανσόν, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι οι πολιτικές του Μακρόν είναι αυτές που δημιούργησαν φαινόμενα όπως της Λεπέν. Ο φασισμός είναι ο απευθείας γιος του νεοφιλελευθερισμού». Για τον Γκαρθόν, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι «η Ε.Ε. είναι βαριά τραυματισμένη».

Για τον πρώην γραμματέα των σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, «Παίζεται το μέλλον της Ευρώπης. Παρόλο που δεν μας αρέσει το σχέδιό του, εύχομαι η Γαλλία να υποστηρίξει τον Μακρόν». «Εάν η Σοσιαλδημοκρατία θολώνει (την πολιτική της), οι ψηφοφόροι μας εγκαταλείπουν. Μόνο από τα αριστερά και με αξιοπιστία θα αποτελέσουμε την εναλλακτική λύση στη θολή Δεξιά» συμπλήρωσε με δεύτερο μήνυμα στο Τwitter o Σάντσεθ. Αντίθετα, για την «πραξικοπηματία» Σουζάνα Ντίαθ, «οι γαλλικές εκλογές απέδειξαν ότι οι Σοσιαλιστές πρέπει να ακολουθήσουν εφικτές εναλλακτικές πολιτικές και μεγάλες πλειοψηφίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL