Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Γερμανία / Γερμανία: Ο βομβιστής του Ντόρτμουντ ήταν κερδοσκόπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία / Γερμανία: Ο βομβιστής του Ντόρτμουντ ήταν κερδοσκόπος

Εκτός από την τρομοκρατία, υπάρχει και η κερδοσκοπία. Έτσι, μετά το πανευρωπαϊκό κύμα συγκίνησης και τα "είμαστε όλοι Ντόρτμουντ" της προηγούμενης εβδομάδας, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν τελικά ότι η επίθεση στο λεωφορείο της ποδοσφαιρικής ομάδας είχε οικονομικά κίνητρα.

Δράστης της επίθεσης δεν ήταν κάποιος τζιχαντιστής, αλλά ένας νεαρός Γερμανός που προσπάθησε με τη βομβιστική επίθεση να κερδοσκοπήσει από την πτώση της αξίας της μετοχής της ομάδας. Ένας 26χρονος Ιρακινός θεωρήθηκε αρχικά ύποπτος, αλλά αφέθηκε αργότερα ελεύθερος καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Οι αρχές είχαν επίσης εκφράσει αμφιβολίες για την επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης και παρέπεμπε σε ισλαμική τρομοκρατική ενέργεια.

Στις 11 Απριλίου, λίγη ώρα πριν από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Μονακό, το λεωφορείο που μετέφερε τη γερμανική ομάδα έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης με τρεις εκρήξεις που έσπασαν το πίσω παρμπρίζ του οχήματος. Δύο άτομα τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL