Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας ο ύποπτος για εμπλοκή στην επίθεση στο Παρίσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας ο ύποπτος για εμπλοκή στην επίθεση στο Παρίσι

Σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας παρουσιάστηκε ο άνδρας για τον οποίο είχαν ενημερώσει οι βελγικές αρχές τις γαλλικές και ο οποίος πιστεύεται ότι ήθελε να μεταβεί στη Γαλλία, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο άνδρας εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας από τις βελγικές αρχές παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας», στο βόρειο Βέλγιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Πιερ-Ενρί Μπραντέ.

Όταν ρωτήθηκε για αυτόν, ο Μπραντέ δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «συνδέεται με κάποιο τρόπο με αυτό που συνέβη στη λεωφόρο των Ηλυσίων; Δεν μπορώ να σας το πω (…) Υπάρχει ένας αριθμός πληροφοριών που πρέπει να επιβεβαιωθούν». «Δεν μπορούμε να κλείσουμε καμία πόρτα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας, «το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή τη στιγμή, στις 9:15 το πρωί, δεν υπάρχει σχέση μεταξύ αυτού του συμβάντος (της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι) και το Βέλγιο», αν και «η έρευνα συνεχίζεται σε στενή συνεργασία με τους Γάλλους ερευνητές».

Όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο άνδρας για τον οποίο ενημέρωσαν οι βελγικές αρχές τις γαλλικές είναι ηλικίας 35 ετών, χαρακτηρίζεται «πολύ επικίνδυνος» και εξετάζεται η εμπλοκή του σε μια βελγική υπόθεση.

Στη διάρκεια έρευνας οι βελγικές αρχές βρήκαν στην κατοχή του ένα εισιτήριο τραίνου για τη Γαλλία με ημερομηνία 20 Απριλίου 2017, όπλα και κουκούλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL