Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Ο Τζέρεμι πήρε τ' όπλο του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Τζέρεμι πήρε τ' όπλο του

Το πάθημα μάλλον έγινε μάθημα για τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. Έτσι, την αναιμική και μάλλον απολίτικη καμπάνια υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. τον περσινό Ιούνιο διαδέχεται τώρα η επιστροφή στην πάλη των τάξεων.

Όπως τόνισε στη χθεσινή του ομιλία στο Λονδίνο, οι εκλογές της 8ης Ιουνίου οδηγούν σε μια καθαρή επιλογή ανάμεσα στους Συντηρητικούς -"το κόμμα των προνομίων και των πλουσίων"- και τους Εργατικούς, που αγωνίζονται για την αναδιανομή του πλούτου. "Είναι το κατεστημένο εναντίον του λαού και είναι ιστορικό μας καθήκον να διασφαλίσουμε ότι είναι ο λαός εκείνος που θα υπερισχύσει" τόνισε κάτω από έντονες επεφυμίες.

Ο ηγέτης των Εργατικών απέρριψε την ιδέα ότι η νίκη της Τερέζα Μέι είναι προδιαγεγραμμένη και κατηγόρησε τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας του επειδή καλλιεργούν αυτή την εικόνα. "Πιστεύουν ότι υπάρχουν κανόνες στην πολιτική και ότι, αν δεν υποκλιθείς στους ισχυρούς και δεν αποδεχτείς ότι τίποτε δεν μπορεί πραγματικά να αλλάξει, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις" συνέχισε.

"Δεν μπορούμε να κερδίσουμε, μας λένε, επειδή δεν παίζουμε το παιχνίδι τους" τόνισε. Τους κανόνες, που όπως τόνισε, εξυπηρετούν μόνο λίγους ισχυρούς παράγοντες και επιχειρήσεις. "Είναι ένα στημένο σύστημα που δημιουργήθηκε από τους πλούσιους για τους πλούσιους. Όμως τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν" υπογράμμισε.

Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έμενε στο πλαίσιο της γνωστής, δοκιμασμένης συνταγής της καμπάνιας του Brexit. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής της σε εργοστάσιο του Ένφιλντ τάχθηκε υπέρ της δραστικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών προς τη Βρετανία. "Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι σημαντικό να κρατήσουμε τη μετανάστευση σε βιώσιμα επίπεδα" τόνισε.

Η σκυτάλη των προειδοποιητικών μηνυμάτων που απευθύνουν καθημερινά οι Βρυξέλλες προς τη Βρετανία περνούσε την ίδια ώρα στα χέρια τής επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία τόνισε από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι το Λονδίνο είναι εκείνο που θα χάσει περισσότερο από το διαζύγιο. "Η Ε.Ε., ακόμη και μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτή, θα συνεχίσει να είναι η πρώτη αγορά στον κόσμο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως" σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL