Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρωσία: "Διεθνής τρομοκρατική οργάνωση" πίσω από την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης της επίθεσης χρηματοδοτήθηκε από "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση"

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες ότι ταυτοποίησε το πρόσωπο που ενορχήστρωσε τη βομβιστική επίθεση στο μέτρο της Αγίας Πετρούπολης, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 14 ατόμων.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, οι ρωσικές αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης της επίθεσης χρηματοδοτήθηκε από "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση". Σύμφωνα με την Επιτροπή Έρευνας, ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του φερόμενου ως οργανωτή της επίθεσης, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

"Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις, ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης" ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα, είπε η δικαστής Γελένα Λενσκάγια κατά την ανάγνωση της απόφασης των αρχών να παραμείνει υπό κράτηση, μέχρι τις 3 Ιουνίου, ο Αζίμοφ. Η Λενσκάγια δεν κατονόμασε τη "διεθνή τρομοκρατική οργάνωση".

Δείτε όλα τα σχόλια