Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
13.6°C19.0°C
3 BF 65%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.7°C
0 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.9°C14.9°C
2 BF 94%
Σφαίρες και νεκροί στα Ηλύσια Πεδία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σφαίρες και νεκροί στα Ηλύσια Πεδία

Με αίμα βάφτηκε η πολυσύχναστη και πάντα φωταγωγημένη λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων, το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Παρισιού, την ώρα που η τηλεόραση μετέδιδε το ντιμπέιτ των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές. Δύο αστυνομικοί έπεσαν νεκροί και τουλάχιστον άλλοι δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν και ένας άγνωστος ένοπλος σκοτώθηκε σε δύο, κατά τα φαινόμενα, διαφορετικές επίθεσεις με προφανή στόχο αστυνομικούς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να πυροβολεί με καλάσνικοφ εναντίον αστυνομικών που έκαναν περιπολία πεζοί κοντά στο κατάστημα Marks & Spencer προκαλώντας πανικό στους τουρίστες και τους περαστικούς που έσπευσαν να απομακρυνθούν. Λόγω της φήμης τους και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που προσελκύουν, τα Ηλύσια Πεδία θεωρούνται από καιρό πιθανός στόχος τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχει κι άλλος δράστης και πως ο ένας από αυτούς ήταν γνωστός στις αρχές. Αστυνομικές έρευνες έγιναν στον ανατολικό τομέα του Παρισιού στο σπίτι του δράστη που σκοτώθηκε κατά την επίθεση. Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL