Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
14.2°C20.1°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.3°C19.9°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.3°C17.7°C
1 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.8°C17.2°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.5°C18.5°C
0 BF 63%
Γαλλία και Γερμανία θα προχωρήσουν «χέρι χέρι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία και Γερμανία θα προχωρήσουν «χέρι χέρι»

Φρανσουά Ολάντ και Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσαν την Πέμπτη, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, ότι είναι ανάγκη οι δύο χώρες «να προχωρήσουν χέρι με χέρι» για να οικοδομήσουν «την Ευρώπη του μέλλοντος» μετά το Brexit, αγωνιζόμενες από κοινού εναντίον του εθνικισμού και του εξτρεμισμού.

Μία ημέρα μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Φ.Ολάντ τόνισε ότι «Γαλλία και Γερμανία έχουμε σημαντική ευθύνη να χαράξουμε μια πορεία για την Ευρώπη, να προσφέρουμε όραμα στους λαούς μας για να μπορέσουμε να δεσμευτούμε πλήρως στην οικοδόμηση της Ευρώπης του μέλλοντος».

«Οι δύο χώρες είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη να μπορέσει να προχωρήσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Με χαροποιεί το γεγονός ότι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να προχωρούν χέρι χέρι για να οικοδομήσουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον», δήλωσε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της Γερμανίας, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντά στις 18 Μαρτίου.

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν να αναλάβουν μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από ό,τι προηγουμένως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δύο αρχηγοί διαβεβαίωσαν πως είναι απόλυτα σύμφωνοι όσον αφορά στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η άνοδος του εθνικισμού και του εξτρεμισμού στην Ευρώπη.

Ο Φ.Ολάντ σημείωσε με ικανοποίηση την «κοινή επιθυμία» Γαλλίας και Γερμανίας «να αγωνιστούμε εναντίον όλων των μορφών εξτρεμισμού, της επιστροφής στους εθνικισμούς οι οποίοι τόσο έχουν βλάψει την Ευρώπη και μπορούν να απειλήσουν την ειρήνη παγκόσμια».

Παράλληλα, ο Φ.Β.Σταϊνμάιερ δήλωσε αποφασισμένος να καταπολεμήσει «την έλξη των αυταρχικών καθεστώτων» και απηύθυνε την έκκληση να αποφεύγεται «ο πειρασμός της υπεραπλούστευσης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL