Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Ο ΤΑΡ διχάζει την Απουλία και το Δημοκρατικό Κόμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΤΑΡ διχάζει την Απουλία και το Δημοκρατικό Κόμμα

«Η κυβέρνηση είναι κουφή και στρέφει την αστυνομία εναντίον του κόσμου. (...) Η τεράστια ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων αποτελεί μέτρο της ανικανότητας της κυβέρνησης να ακούσει και να επεξεργαστεί πολιτικά τα αιτήματα μιας περιφέρειας που έχει στο πρόγραμμα, το οποίο ψήφισαν χιλιάδες πολίτες της Απουλίας, τη μετατόπιση του ΤΑΡ σε άλλο χώρο» κατήγγειλε ο πρόεδρος της Απουλίας και διεκδικητής της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος Μικέλε Εμιλιάνο μετά τις εφόδους της αστυνομίας στο Μελεντούνιο του Σαλέντο εναντίον διαδηλωτών και δημάρχων της περιοχής που αντιτίθενται στο ξερίζωμα ελαιοδέντρων για να περάσει ο αγωγός ΤΑΡ και αυτών που δεν θέλουν καν την κατασκευή του συγκεκριμένου αγωγού.

Η αστυνομία μετά τις εφόδους της Τρίτης κράτησε χθες τους διαδηλωτές σε απόσταση από το εργοτάξιο του Σαν Φόκα κινητοποιώντας τεράστιες δυνάμεις, αποκλείοντας τον χώρο και ελέγχοντας την περιοχή με ελικόπτερα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζιάν Λούκα Γκαλέτι τόνισε ότι εξετάστηκαν 14 εναλλακτικά σχέδια πριν καταλήξουν στην κατασκευή του αγωγού στη συγκεκριμένη τοποθεσία, ενώ τo Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή της περιφέρειας της Απουλίας, η οποία ζητούσε να σταματήσουν τα έργα.

Τις εφόδους της αστυνομίας κατήγγειλαν η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα, η Κομμουνιστική Επανίδρυση και η Ιταλική Αριστερά, που ανησυχούν για την αναβίωση ενός αστυνομικού κράτους, δεδομένου ότι πριν από λίγες ημέρες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν σε μια από τις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου της Μπολόνια καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα των υποδομών της. Η αντιπαράθεση για την κατασκευή ή μη του ΤΑΡ ή της τοποθεσίας που θα διασχίσει φαίνεται να μετατρέπεται σε εσωτερικό πρόβλημα του Δημοκρατικού Κόμματος γιατί ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Απουλίας Εμιλιάνο διεκδικεί από τον Ματέο Ρέντζι την ηγεσία του κόμματος, είχε υποστηρίξει το «Όχι» στο δημοψήφισμα και ζητάει την κατάργηση της λιτότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL