Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Γερμανία: Σε συμφωνία για αύξηση μισθών κατέληξαν το συνδικάτο Verdi και οι εργοδότες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανία: Σε συμφωνία για αύξηση μισθών κατέληξαν το συνδικάτο Verdi και οι εργοδότες

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κατέληξε σε τριετή μισθολογική συμφωνία για 2.000 μέλη του που εργάζονται ως προσωπικό εδάφους στα αεροδρόμια του Βερολίνου, ανακοίνωσε σήμερα το σωματείο.

Η συμφωνία, που επιτεύχθηκε με διαμεσολάβηση, προβλέπει αυξήσεις 14% κατά μέσο όρο για μία περίοδο τριών ετών που θα γίνει σε τέσσερα στάδια, αύξηση του ωρομισθίου και βελτιώσεις στα συμβόλαια των εργαζομένων, ανέφερε σε ανακοίνωση το Verdi. Η συμφωνία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τα μέλη του συνδικάτου.

«Έπρεπε να κάνουμε συνολικούς και επώδυνους συμβιβασμούς προκειμένου να έχουμε ένα αποτέλεσμα, αλλά οι εργοδότες μετακινήθηκαν κι αυτοί στο τέλος», ανέφερε σε δήλωσή του ο διαπραγματευτής του Verdi Ενρίκο Ρίμκερ.

Τρεις ημέρες απεργιών του προσωπικού εδάφους νωρίτερα αυτόν τον μήνα οδήγησαν σε ακυρώσεις περισσότερων από 1.800 πτήσεων, δηλ. σχεδόν όλων των πτήσεων που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου εκείνες τις ημέρες.

Στο πλαίσιο ενός πολύπλοκου πακέτου διεκδικήσεων το Verdi επιδίωκε αύξηση των μισθών του προσωπικού εδάφους στα 12 ευρώ την ώρα από περίπου 11 ευρώ σήμερα ως τμήμα μιας μονοετούς συλλογικής συμφωνίας. Η διοίκηση προσέφερε αρχικά περίπου 10 σεντ επιπλέον την ώρα για τέσσερα χρόνια και στη συνέχεια βελτίωσε την προσφορά αυτή προτείνοντας αύξηση 8% σε περίοδο τριών ετών.

Το προσωπικό εδάφους είναι υπεύθυνο για το check-in, τη φόρτωση και την εκφόρτωση των αεροπλάνων και την καθοδήγηση των αεροσκαφών στους διαδρόμους των αεροδρομίων του Βερολίνου.

Οι εργοδότες, περιλαμβανομένων των WISAG, Aeroground, Ground Solution, AHS και Swissport Berlin, δήλωσαν ότι έκαναν γερές παραχωρήσεις.

«Φθάσαμε στο όριο αυτού που είναι οικονομικά ανεκτό και ακόμη λίγο παραπάνω», δήλωσε εκπρόσωπος των εργοδοτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL