Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Ρώμης

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην ιταλική πρωτεύουσα

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν το Σάββατο σε τουλάχιστον έξι διαφορετικές διαδηλώσεις και πορείες που πραγματοποιούνται στην ιταλική πρωτεύουσα στο περιθώριο της 60ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ τουλάχιστον 3 λεωφορεία που μετέφεραν διαδηλωτές από τη βόρεια Ιταλία οδηγήθηκαν προς τα περίχωρα της Ρώμης προκειμένου οι επιβάτες τους να υποβληθούν σε έλεγχο ταυτοτήτων και να ερευνηθούν τα οχήματα.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους με κατεύθυνση το Κολοσσαίο φωνάζοντας υπέρ μιας ένωσης κρατών «ελεύθερης από τείχη, από τη λιτότητα και τον ρατσισμό». Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα συνδικαλιστικών ενώσεων και οργανώσεων.

Στο Κολοσσαίο συγκεντρώθηκαν αργότερα και υποστηρικτές μιας ομοσπονδιακής Ευρώπης. Πολλοί κρατούσαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μεταξύ τους βρίσκονταν και Βρετανοί που τάσσονται κατά του Brexit. Στα πανό τους αναγραφόταν το σύνθημα:

«Θα είμαστε πάντα Ευρωπαίοι».

Την ώρα που εκφράζονται φόβοι για επεισόδια από την ιταλική αστυνομία, κατασχέθηκαν στο εσωτερικό φορτηγών ρούχα με κουκούλες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μεταλλικές ράβδους, καπνογόνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ιταλικών αρχών, τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην ιταλική πρωτεύουσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL