Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Για το θέμα του «Brexit» συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι λεγόμενοι "SHERPAs", δηλαδή οι εκπρόσωποι των 27 κυβερνήσεων της ΕΕ

«Έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις» για το «Brexit» δηλώνει η Ευρωπαϊκη Επιτροπή, εν αναμονή της ενεργοποίησης του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, στις 29 Μαρτίου, από την Βρετανία.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι «όλα είναι έτοιμα από την πλευρά της Επιτροπής». Όπως εξήγησε, το πρώτο βήμα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα είναι η υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών για τη διαπραγμάτευση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε μία συνάντηση που θα συγκαλέσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την οποία οι «27» αναμένεται να προβούν σε μία κοινή δήλωση. Αμέσως μετά, η Επιτροπή αναμένεται να λάβει επίσημα εντολή για την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών.

Τέλος, σημειώνεται, ότι για το θέμα του «Brexit» συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι λεγόμενοι "SHERPAs", δηλαδή οι εκπρόσωποι των 27 κυβερνήσεων της ΕΕ. Σε αυτήν τη συνεδρίαση δεν μετέχει η Μ. Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια