Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Τέσσερα χρόνια του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό: / Τέσσερα χρόνια του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό: "Δεν φοβάμαι τις μάγισσες, αλλά την κακία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέσσερα χρόνια του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό: / Τέσσερα χρόνια του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό: "Δεν φοβάμαι τις μάγισσες, αλλά την κακία"

Η κακία των ανθρώπων και τα κουτσομπολιά, ακόμη και αυτά του Βατικανού, είναι χειρότερα και από τις... μάγισσες, οι οποίες απλά δεν υπάρχουν... Η γλώσσα του Πάπα Φραγκίσκου συνεχίζει να «τσακίζει κόκαλα» και μάλιστα στην επέτειο των τεσσάρων χρόνων από την εκλογή του που αλλάζει την Καθολική Εκκλησία, συναντώντας μάλιστα ουκ ολίγες αντιστάσεις στο εσωτερικό της, όπως «εκμυστηρεύτηκε» στους πιστούς του στην περιφέρεια της Ρώμης, που πλήττεται από την κρίση.

O Πάπας επισκέφθηκε μια εκκλησία δίπλα από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και έναν κινηματογράφο πολλαπλών αιθουσών, για να μιλήσει όχι μόνο για τους φτωχούς, τους ηλικιωμένους, τους άρρωστους, τα παιδιά και τους νέους, με τους οποίους είχε μια άμεση επικοινωνία διαμέσου των... selfies, αλλά και για τη «βλακεία αυτών που περιμένουν να δουν τον εαυτό τους στην τηλεόραση». «Η τηλεόραση σε δείχνει άσχημο. Σου αλλάζει το πρόσωπο. Δεν βλέπεις πώς είσαι. Είναι βλακεία να χάνεις τον καιρό σου για να δεις το πρόσωπό σου στην τηλεόραση» σχολίασε ο Μπεργκόλιο.

«Οι μάγισσες δεν έχουν καμία δύναμη. Είναι ένα ψέμα. Με φοβίζει όταν ένας άνθρωπος είναι κακός. Η κακία του κόσμου με φοβίζει... ακόμη και στο Βατικανό, όταν κουτσομπολεύουν... Εσείς έχετε ακούσει από την τηλεόραση τι κάνουν οι τρομοκράτες. Ρίχνουν μια βόμβα και μετά το σκάνε... Με φοβίζει η καταστροφική ικανότητα που έχει το να μιλάς άσχημα για κάποιον. Αυτό σημαίνει να γίνεσαι μάγισσα, αυτό είναι να είσαι τρομοκράτης» τόνισε ο Πάπας, για να προειδοποιήσει ότι ο διάλογος με το smartphone «είναι εικονικός, ρευστός... Στο τραπέζι ένας πατέρας, μια μάνα, ένα παιδί, ο καθένας με το κινητό του, όλοι μιλάνε, αλλά δεν συζητούν μεταξύ τους, αυτό είναι το πρόβλημα. Γι' αυτό λέω σε εσάς τους νέους, πώς αρχίζουμε; Ξεμπλοκάροντας και απελευθερώνοντας τα αυτιά» συνέχισε ο Μπεργκόλιο.

H επόμενη επίσκεψη του Πάπα θα πραγματοποιηθεί σε ένα εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον, στην προοδευτική επισκοπή του Μιλάνου, και μάλιστα στις 25 Μαρτίου, όταν στη Ρώμη οι ηγέτες της Ε.Ε. θα παρουσιάσουν τη διακήρυξή τους στα εξηντάχρονα από την ίδρυσή της. Αρκετοί στοιχηματίζουν ότι ο λόγος του Πάπα θα αγγίξει περισσότερο τα προβλήματα, τις μεγάλες προκλήσεις και τις καρδιές των Ευρωπαίων πολιτών από τον ξύλινο λόγο και την αναποτελεσματικότητα των ευρωπαϊκών αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL