Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
Νευρικότητα στη γερμανική Δεξιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νευρικότητα στη γερμανική Δεξιά

Επτά μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν αμφίρροπο αγώνα. Αναμφισβήτητα, όμως, οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται σε ανοδική τροχιά, ενώ μεγαλώνει η νευρικότητα στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών. Ηγετικά στελέχη ζητούν από την Άνγκελα Μέρκελ να συσπειρώσει τη βάση και να επισπεύσει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

Η άνοδος των Σοσιαλδημοκρατών δεν αποτελεί πλέον «πυροτέχνημα», διαπιστώνει ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Σέντερ και υποστηρίζει ότι "δεν αρκεί να λέγεται τι κάναμε καλά στο παρελθόν", αλλά η Μέρκελ θα πρέπει να κινητοποιήσει την κομματική βάση.

Την άμεση έναρξη του προεκλογικού αγώνα ζητάει ο υπουργός Υγείας και πρώην γ.γ. των Χριστιανοδημοκρατών Χέρμαν Γκρέχε, ο οποίος τονίζει πως θα πρέπει να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα πίσω από την αριστερή στροφή του Σουλτς και τη δήλωσή του για αλλαγές στα μέτρα της Ατζέντας 2010.

Στη Γερμανία δεν υπάρχει κοινωνική ανισότητα, ενώ μια σύγκριση με άλλες χώρες δείχνει ότι ο κόσμος εδώ «ζει πράγματι καλά», υποστηρίζει ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός και εκτιμά ότι «η υπεράσπιση αυτού του πετυχημένου μοντέλου είναι η ουσία του προεκλογικού μας αγώνα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL