Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Γερμανοί βουλευτές ζητούν από την Άγκυρα την αποφυλάκιση του ανταποκριτή της Die Welt
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γερμανοί βουλευτές ζητούν από την Άγκυρα την αποφυλάκιση του ανταποκριτή της Die Welt

Την «τάχιστη απελευθέρωση» του ανταποκριτή της γερμανικής εφημερίδας Die Welt στην Τουρκία ζητούν 166 Γερμανοί βουλευτές. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντενίζ Γιουτζέλ συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την τουρκική αστυνομία με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

«Όπως συμβαίνει σε όλους τους δημοσιογράφους και όλα τα πνεύματα που ασκούν κριτική, η δουλειά του Ντενίζ Γιουτζέλ προκαλεί καμιά φορά αποδοκιμασίες» σημειώνουν οι βουλευτές, από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ταυτόχρονα, «αυτό αποτελεί και ένδειξη της ελευθερίας της σκέψης και της ανοιχτής συζήτησης», συνεχίζουν στην επιστολή τους που απευθύνεται στον Αλί Κεμάλ Αϊντίν, πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γερμανία.

«Αυτή ακριβώς η ανοιχτή συζήτηση είναι το καλύτερο όργανο κατά της τρομοκρατίας κάτι για το οποίο παραδόξως κατηγορείται ο δημοσιογράφος» σημειώνουν οι ίδιοι.

Ο 43χρονος δημοσιογράφος καταζητείτο από την αστυνομία για τα ρεπορτάζ του σχετικά με την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, του υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μηνύματα που κλάπηκαν από τους χάκερ αποκαλύπτουν πολιτικές πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης στα ΜΜΕ και τη στρατηγική χειραγώγησης της κοινής γνώμης στους στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Γιουτζέλ προσήλθε μόνος του στις 14 Φεβρουαρίου στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών. Σύμφωνα με την Die Welt κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση προσωπικών δεδομένων και τρομοκρατική προπαγάνδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL