Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Γαλλία / Γαλλία: Αμόν και Μελανσόν ξεκινούν διάλογο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλλία / Γαλλία: Αμόν και Μελανσόν ξεκινούν διάλογο

Τις προοπτικές συνεργασίας τους ενόψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης διερευνούν ήδη ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν και ο Ζαν-Λικ Μελανσόν της "Ανυπότακτης Γαλλίας". "Έχουμε συζητήσεις και συνεχίζουμε να έχουμε συζητήσεις" δήλωσε χθες ο πρώτος στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Παρότι αναγνώρισε ότι ο διάλογος "δεν θα είναι εύκολος", ο πρώην υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Ολάντ τόνισε ότι υπάρχουν σημαντικά σημεία σύγκλισης μεταξύ των δύο υποψηφιοτήτων. Ο Μελανσόν που έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα προτίθεται να αποχωρήσει από την κούρσα υπέρ του Αμόν συναντήθηκε επίσης την Πέμπτη με τον υποψήφιο των Οικολόγων Γιανίκ Ζαντό.

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο Αμόν ζήτησε μια "συζήτηση εις βάθος" προκειμένου η γαλλική Αριστερά να μπορέσει να αντιπαρατεθεί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση του οργανισμού Odoxa, το 63% των Γάλλων επιθυμούν την κοινή κάθοδο των κομμάτων της Αριστεράς στις εκλογές. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, το 44% επιθυμεί την αποχώρηση του Μελανσόν και το 16% την αποχώρηση του Αμόν.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Αμόν και ο Μελανσόν καταλαμβάνουν την τέταρτη και την πέμπτη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους για τη γαλλική προεδρία. Αν τα ποσοστά τους πάντως αθροιζόντουσαν, τότε θα μπορούσαν να καταλάβουν ακόμη και την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Τέλος, ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε χθες "τις επανειλημμένες κυβερνοεπιθέσεις" εναντίον του ιστότοπου της προεκλογικής του εκστρατείας από χάκερς καταγγέλλοντας ότι πολλές από αυτές προέρχονται από την Ουκρανία. Την Τρίτη εκπρόσωπος του Μακρόν είχε κατηγορήσει ευθέως το Κρεμλίνο ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του πρώην τραπεζίτη και υπουργού Οικονομίας της κυβέρνησης Ολάντ επειδή "επιθυμεί μια αδύναμη Ευρώπη".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL