Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Ισπανία / Ισπανία: Γαλαζοαίματες απάτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισπανία / Ισπανία: Γαλαζοαίματες απάτες

Τα βασιλικό αίμα στις φλέβες είναι αρκετό για να διαγράψει τον κοινό ποινικό κώδικα της γονατισμένης από την κρίση Ισπανίας. Ο σύζυγος της «πριγκίπισσας» Χριστίνα της Ισπανίας, Ουρνταγκαρίν, καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη, για φορολογική απάτη και φοροδιαφυγή από τα δεκαεννιάμισι χρόνια που ζήτησε ο εισαγγελέας, για το σκάνδαλο της NOOS, ενώ η «πριγκίπισσα» κλήθηκε να καταβάλει 265.088,42 ευρώ ως πρόστιμο για αστική ευθύνη, δεδομένου ότι της αναγνωρίστηκε ότι.. δεν γνώριζε τις απάτες του συζύγου της. Η αλήθεια όμως είναι ότι το ισπανικό κράτος θα επιτρέψει στην αδελφή του βασιλιά Φελίπε περίπου 250.000 ευρώ από τα 500.000 της εγγύησης που είχε καταβάλει το 2015. Άλλα έξι άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης, ενώ αθωώθηκαν δέκα.

Το «πριγκιπικό» ζεύγος ενημερώθηκε για την απόφαση στη Γενεύη, όπου διαμένει το τελευταίο διάστημα, ενώ η «πριγκίπισσα» δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην Ισπανία και ετοιμάζεται για μια χρυσή εξορία στην... Πορτογαλία. Η Χριστίνα εξέφρασε χθες την «αηδία» της για την απόφαση δηλώνοντας «σίγουρη για την αθωότητα» του συζύγου της, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι, εάν ο ίδιος επιστρέψει στην Ισπανία, θα οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, όπως διέταξε χθες το δικαστήριο της Λα Πάλμα της Μαγιόρκας. Μόνο που θα πέσει αρκετά στα μαλακά γιατί θα πάει στην πιο «καλή» φυλακή της χώρας στο Μπανταχόθ, δίπλα στα σύνορα με την Πορτογαλία.

«Με τη δικτατορία ή τη δημοκρατία οι Βουρβόνοι δεν πληρώνουν ποτέ για τα εγκλήματά τους. Η απολυταρχία πέρασε, αλλά συνδέονται με κάτι το θείο» υπογράμμισε από το Twitter ο συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς Αλμπέρτο Γκαρθόν. «Εάν υπογράψεις με την τράπεζα που σε κλέβει με τις ρήτρες με τα ψιλά γράμματα είσαι ένοχος. Εάν η πριγκίπισσα Χριστίνα υπογράφει τη διαφθορά και την απάτη, είναι γιατί δεν ήξερε τι έκανε» σημείωσε σε άλλο μήνυμά του ο ηγέτης της Ε.Α.

«Υπάρχει μια δικαιοσύνη για τους φτωχούς και μια δικαιοσύνη για τους πλούσιους» κατήγγειλε η συντονίστρια του Podemos της Ανδαλουσίας και πρώην ευρωβουλευτής Τερέζα Ροντρίγκεθ. Τα κόμματα του «μεγάλου συνασπισμού», Λαϊκό, Σοσιαλιστικό και Πολίτες, αρκέστηκαν να υπογραμμίσουν ότι σέβονται την απόφαση το δικαστηρίου. Τα υπόλοιπα κόμματα, κυρίως τα εθνικιστικά, κατήγγειλαν την απόφαση ως σκανδαλώδη, αλλά και την ακόμη περισσότερο σκανδαλώδη πρακτική της βασιλικής οικογένειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL