Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Γ.Γ. της CGIL στην "Α": Κοινωνικό κράτος και εργασία τα "επίδικα" της κρίσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Γ. της CGIL στην "Α": Κοινωνικό κράτος και εργασία τα "επίδικα" της κρίσης

«Μαζέψαμε 3,3 εκατομμύρια υπογραφές και διεκδικούμε να καταργήσουμε τα voucher και να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια στις προμήθειες του Δημοσίου με δημοψήφισμα και να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον των ‘εύκολων’ απολύσεων» τόνισε στην «Αυγή» της Κυριακής η Σουζάνα Καμούσο, γενική γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου και από τους μεγάλους φίλους του ελληνικού λαού στον κοινό μας αγώνα εναντίον της λιτότητας.

* H απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου άνοιξε τον δρόμο για τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων που πρότεινε το συνδικάτο σας...

Η CGIL τόνισε ότι άρχισε στην πράξη η προεκλογική εκστρατεία για δημοψηφίσματα και πως είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη για να κερδίσουμε. Ξεκινήσαμε ήδη μια εκστρατεία ενημέρωσης όλου του στελεχικού δυναμικού του συνδικάτου και να κινητοποιούμε τα μέλη του και την κοινωνία. Την ίδια στιγμή περιμένουμε από την κυβέρνηση να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων.

* Γιατί η CGIL πρότεινε ένα δημοψήφισμα για την κατάργηση των ομαδικών απολύσεων, που απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, και των voucher;.

Ζητάμε την κατάργηση των voucher, γιατί, από εργαλείο για κάποια ευκαιριακή εργασία, μετατρέπονται σε εργαλείο αντικατάστασης της ήδη δομημένης εργασίας με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε μια περαιτέρω μορφή πρεκαριάτου και ελαστικοποιημένων εργασιακών σχέσεων επιτρέποντας ένα πραγματικό dumping στους εργασιακούς χώρους.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στην «Αυγή της Κυριακής»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL