Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
"Θα εργαστούμε για την εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων", δηλώνει η Α.Μέρκελ για την επόμενη μέρα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Θα εργαστούμε για την εξεύρεση συμβιβαστικών λύσεων", δηλώνει η Α.Μέρκελ για την επόμενη μέρα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Τη διαβεβαίωση ότι θα επιδιώξει συμβιβαστικές λύσεις με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο σε θέματα όπως το εμπόριο και οι αμυντικές δαπάνες έδωσε η Αν.Μέρκελ, σημειώνοντας ότι θα εργαστεί προκειμένου να διαφυλαχθεί η “σημαντική σχέση μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ”.

"Κατέστησε σαφείς τις πεποιθήσεις του στην ομιλία της ορκωμοσίας του" είπε η Μέρκελ μία ημέρα αφότου ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι στην πολιτική που θα ακολουθήσει θα μπαίνει "πρώτα την Αμερική".

"Εγώ λέω δύο πράγματα όσον αφορά την ομιλία. Πρώτον, πιστεύω σταθερά ότι είναι το καλύτερο για όλους να εργαζόμαστε μαζί βασισμένοι σε κανόνες, κοινές αξίες και με κοινή δράση στο διεθνές οικονομικό σύστημα, το διεθνές εμπορικό σύστημα και να συνεισφέρουμε στις στρατιωτικές συμμαχίες” τόνισε Γερμανίδα καγκελάριος.

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε ότι “δεύτερον, τα επόμενα χρόνια η διατλαντική σχέση δεν θα είναι λιγότερο σημαντική απ' ότι ήταν τα προηγούμενα. Και θα εργαστώ για αυτό. Ακόμη και όπου υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, συμβιβασμοί και λύσεις μπορούν να βρεθούν όταν ανταλλάσουμε ιδέες με σεβασμό".

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL