Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Απεγκλωβισμός 9 ανθρώπων από το ξενοδοχείο Rigopiano στην Ιταλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεγκλωβισμός 9 ανθρώπων από το ξενοδοχείο Rigopiano στην Ιταλία

Εννέα ανθρώπους κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι διασώστες από το ξενοδοχείο Rigopiano, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, τρία εκ των οποίων διασώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφνωα με την La Repubblica, ακόμη μία επιχείρηση διάσωσης.

Τα εννέα άτομα που ανασύρθηκαν ζωντανά βρίσκονταν μέσα στην κουζίνα του ξενοδοχείου, όπου κατάφεραν να βρουν τρόφιμα, στις σαράντα οκτώ και πλέον ώρες, τις οποίες πέρασαν εγκλοβισμένοι από το χιόνι.

Την ίδια ώρα, τουλάχιστον 23 άνθρωποι αγνοούνται μετά τη χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε το ξενοδοχείο Rigopiano, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η νομαρχία της Πεσκάρα.

Ο αριθμός αυτός προκύπτει από τον αριθμό των προσώπων που είχαν καταγραφεί στη λίστα των ενοίκων του ξενοδοχείου αλλά και από "άλλες αναφορές",  σύμφνωα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτός ήταν ο πρώτος επίσημος απολογισμός της τραγωδίας που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Συνολικά άλλοι 11 βρέθηκαν ζωντανοί από τους διασώστες.

Την ίδια ώρα όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες ακούνε φωνές, από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να καθορίσουν με ακρίβεια από ποιό σημείο προέρχονται.

Σημειώνεται ότι το Rigopiano καλύφθηκε, από τουλάχιστον τρία μέτρα χιόνι, το οποίο με την πάροδο των ωρών έχει μετατραπεί σε πολύ σκληρό πάγο.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της Οικονομικής Αστυνομίας και του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού συνέχισαν να εργάζονται αδιάκοπα, κατά την διάρκεια της νύχτας.

Σε όλη την περιοχή, όμως, με την πάροδο των ωρών και την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, αυξάνεται και ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων, και για τον λόγο αυτό, οι ειδικοί παρακολουθούν αδιάκοπα κάθε επικίνδυνη αλλαγή στο όρος Γκραν Σάσσο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες από τον απεγκλωβισμό των επιζώντων στην Ιταλία (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL