Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Οργανώσεις κατηγορούν το Facebook για "κοινωνική προκατάληψη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οργανώσεις κατηγορούν το Facebook για "κοινωνική προκατάληψη"

Αντιδράσεις προκαλεί και πάλι η πολιτική διαχείρισης περιεχομένου του Facebook, το οποίο κατηγορείται μάλιστα ανοιχτά για φυλετική προκατάληψη και "λογοκρισία".

Συνασπισμός 70 οργανώσεων για τα ατομικά δικαιώματα έστειλε πρόσφατα προσωπική επιστολή στον ιδρυτή του ιστότοπου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καλώντας τον να θέσει πιο σαφείς όρους όσον αφορά το περιεχόμενο που οι διαχειριστές της υπηρεσίας αποφασίζουν να αφαιρέσουν. Οι οργανώσεις κατηγορούν τους διαχειριστές του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης για "δυσανάλογη φυλετική λογοκρισία των χρηστών" και ζητούν να καθοριστεί με σαφή τρόπο ποιοι όροι χρήσης έχουν παραβιαστεί όταν διαγράφεται μια ανάρτηση, όπως και να υπάρξει μια διαδικασία έφεσης.

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές το Facebook διαγράφει περιεχόμενο και αναρτήσεις που έχουν επισημανθεί ως ανεπιθύμητα από τους χρήστες, ή αν κριθεί ότι παραβιάζουν τους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Ωστόσο, ο συνασπισμός στον οποίο συμμετέχουν μεγάλες κοινωνικές οργανώσεις των ΗΠΑ όπως η American Civil Liberties Union, Color of Change και Center for Media Justice, υποστηρίζει ότι σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει «φυλετική προκατάληψη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL