Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Ζ.Γκάμπριελ: Το Βερολίνο πρέπει να προετοιμαστεί για μια δύσκολη περίοδο επί των ημερών Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζ.Γκάμπριελ: Το Βερολίνο πρέπει να προετοιμαστεί για μια δύσκολη περίοδο επί των ημερών Τραμπ

«Η Γερμανία θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική, προσανατολισμένη στην Ασία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα», τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προειδοποιώντας ότι επίκειται δύσκολη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

«Αυτά που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί, εθνικιστικοί τόνοι», επισήμανε ο Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, αναφορικά με την ομιλία που του Τραμπ αμέσως μετά την ορκωμοσία του. «Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αντικαγκελάριος ανέφερε πως ο Ντ.Τραμπ ήταν «απόλυτα σοβαρός» στην ομιλία αυτή, κάτι που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τους στο πεδίο του εμπορίου και σε άλλα ζητήματα.

«Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να ενωθούν προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», συμπλήρωσε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, ωστόσο, ο Ντ.Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνησή του θα επιβάλει δασμούς ύψους 35% στα αυτοκίνητα που η BMW σχεδιάζει να παράξει σε νέο εργοστάσιο στο Μεξικό με σκοπό να τα εξάγει στην αμερικανική αγορά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL