Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Η ομαλή διαπραγμάτευση, εγγύηση καλής σχέσης μετά το Brexit, δηλώνει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ομαλή διαπραγμάτευση, εγγύηση καλής σχέσης μετά το Brexit, δηλώνει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ

Η διεξαγωγή με ομαλό τρόπο των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για μια καλή μελλοντική σχέση μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλών, τόνισε την Τρίτη ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Η συμφωνία για μια συντεταγμένη αποχώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια μελλοντική σχέση. Η προτεραιότητά μου είναι να εξασφαλίσω τη σωστή συμφωνία για την ΕΕ των 27», τόνισε ο Μ.Μπαρνιέ σε ανάρτησή του στο Twitter έπειτα από την ομιλία της Τ.Μέι, κατά την οποία αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα σχέδια του Λονδίνου για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Παράλληλα, ο Μπαρνιέ διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να αρχίσει διαπραγματεύσεις, κάτι που η Μέι είπε ότι θα ζητήσει περί τα τέλη του Μαρτίου, αποστέλλοντας στις Βρυξέλλες το επίσημο αίτημα για την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ.

«Είμαι έτοιμος αμέσως μόλις το ζητήσει το ΗΒ», σημείωσε ο Μπαρνιέ. «Μόνο η επίσημη ειδοποίηση μπορεί να δώσει το έναυσμα για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit τόνισε ότι θα αποτελούσε «ψευδαίσθηση» αν κάποιος θεωρούσε ότι η Βρετανία μπορεί να απολαύει τα πλεονεκτήματα της απρόσκοπτης πρόσβασης στην ενιαία αγορά της ΕΕ χωρίς ταυτόχρονα να αποδέχεται τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτή.

Ο Γκι Φερχόφστατ πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν θα αποδεχθεί μια συμφωνία για το Brexit που θα σημάνει ότι η Βρετανία θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από οποιοδήποτε άλλο κράτος πλήρες μέλος της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL