Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Άνοδος 27.000% για τα voucher!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άνοδος 27.000% για τα voucher!

Σουζάνα Καμούσο, γραμματέας CGIL

«Θα αγωνιστούμε να κερδίσουμε το δημοψήφισμα για την κατάργηση των voucher και αυτό για τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς προμηθειών του Δημοσίου και να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της απόρριψης του δημοψηφίσματος για τη κατάργηση των άδικων και ομαδικών απολύσεων» προειδοποίησε η Σουζάνα Καμούσο, η γραμματέας του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου CGIL και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος στο οποίο ανήκουν οι Ρέντζι και Τζεντιλόνι, εναντίον των οποίων συγκέντρωσε 3,3 εκατομμύρια υπογραφές για να ακυρώσει στις κάλπες αυτό που επέβαλε με την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός.

Από το 2008 έως σήμερα τα voucher κατέγραψαν άνοδο κατά 27.000%, με τους «εργοδότες» να εξευτελίζουν την εργασία και τους εργαζόμενους αγοράζοντας από τα περίπτερα τα μισητά κουπόνια των 10 και 50 ευρώ, εκ των οποίων ο «εργαζόμενος» εισπράττει μόλις το 75%, ενώ το ωράριο εργασίας έγκειται στην ελεύθερη... διαπραγμάτευση. Ο Μπερλουσκόνι είχε διευρύνει την αποδοχή τους από τις δημόσιες υπηρεσίες, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τις κατασκευές το 2009, ενώ ο Ρέντζι αύξησε την «οροφή» τους στα 7.000 ευρώ το έτος και την αποδοχή τους ακόμη και για τη φύλαξη ανηλίκων κατά τη διάρκεια της μητρότητας, τα επίσης μισητά voucher baby sitter.

Η κυβέρνηση αναμένεται να αλλάξει τον νόμο για τα voucher για να αποφύγει το δημοψήφισμα. H διαφθορά στον Δήμο της Ρώμης, τον οποίο ελέγχει εδώ και σχεδόν επτά μήνες το Κίνημα Πέντε Αστέρων (Κ5Α) του Μπέπε Γκρίλο άρχισε να... ροκανίζει τα ποσοστά και τη φιλοδοξία του κόμματος του κωμικού - πολιτικού να κερδίσει τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όπως φαίνεται από τις δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δεν έχουν «εξαργυρώσει» και τη δημαγωγία του Γκρίλο με τις αποτυχημένες ακροβασίες του με τους ακροδεξιούς ευρωσκεπτικιστές του Φάρατζ και τους ευρωλάγνους της λιτότητας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων Δημοκρατών, που κατέληξαν προς στιγμή στη μετανάστευση ενός ευρωβουλευτή του Γκρίλο στους Πράσινους, ενός άλλου στην Λεπέν και ορισμένων άλλων να αναζητούν στέγη.

Στη δημοσκόπηση της Tecnè για την εκπομπή Rti-Matrix το Δημοκρατικό Κόμμα παίρνει 30,5%, το K5A 28,8%ν η Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι 13,4%, η ρατσιστική Λέγκα του Βορρά του Σαλβίνι 12,1%, οι «κρυπτοφασίστες» Αδελφοί της Ιταλίας 4,6%, τα κεντροδεξιά λαϊκά κόμματα 3,5%, τα άλλα κόμματα 4% και η Ιταλική Αριστερά μόλις 3,1%.

Στη δημοσκόπηση της EMG Acqua για το κανάλι La7 το Δημοκρατικό Κόμμα έρχεται πάλι πρώτο με 31,4% αφήνοντας το κόμμα του Γκρίλο σε απόσταση σχεδόν τεσσάρων μονάδων, στο 27,5%. Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες, η UBI, εξαγόρασε για 1 ευρώ τρεις τράπεζες, τις Marche, Etruria και Carichieti, ενώ η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας UniCredit ξεκίνησε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 13 δισ. ελπίζοντας σε ένα γαλλικό «σωσίβιο». Αυτό που πιθανώς είχε πάει να διασφαλίσει στο Παρίσι ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζεντιλόνι, όταν προσβλήθηκε από έμφραγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL