Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ιταλία / Ιταλία: Μπλόκο στο δημοψήφισμα για τα εργασιακά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιταλία / Ιταλία: Μπλόκο στο δημοψήφισμα για τα εργασιακά

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, που υποβλήθηκε σε τοποθέτηση στεντ μετά την επιστροφή του από το Παρίσι και τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο, δέχτηκε ένα μεγάλο «δώρο» από το Συνταγματικό Δικαστήριο που απέρριψε χθες το αίτημα του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου CGIL για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος κατάργησης του νόμου του Μ. Ρέντζι για τις απολύσεις χωρίς νόμιμη δικαιολογία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως για τα άλλα δύο δημοψηφίσματα που πρότεινε η CGIL, την κατάργηση των μισητών vouchers και τη διαφάνεια στους διαγωνισμούς για τις προμήθειες του Δημοσίου. Η απόρριψη του Συνταγματικού Δικαστηρίου του δημοψηφίσματος για τις απολύσεις φαίνεται ότι έσωσε την κυβέρνηση Τζεντιλόνι και στον πρώην πρωθυπουργό Ρέντζι από μια εκλογική εκατόμβη, δεδομένου ότι η CGIL είχε συγκεντρώσει 3,3 εκατομμύρια υπογραφές που φανερώνουν τον αντιλαϊκό και αντεργατικό χαρακτήρα της διάλυσης των εργασιακών που επέβαλε το Jobs Act.

Φάρατζ σε Γκρίλο: "Θέλω δημοψήφισμα για το ευρώ στην Ιταλία"

Ο Μπέπε Γκρίλο φαίνεται να είναι πλέον όμηρος του Βρετανού ακροδεξιού ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ, ο οποίος ζητά από το Κίνημα Πέντε Αστέρων (Κ5Α) να εντείνει τις πιέσεις του για να ζητήσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για την παραμονή της Ιταλίας ή όχι στην Ευρωζώνη. Ο Φάρατζ ακύρωσε οποιαδήποτε υπόθεση να αναλάβει κάποιος από το Κ5Α θέση αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε την απομάκρυνση από καίριες θέσεις των ευρωβουλευτών του Γκρίλο που πρωτοστάτησαν στην... ανταρσία!

Ένας ευρωβουλευτής του Κινήματος προσχώρησε ως ανεξάρτητος στους Πράσινους, αρνούμενος να πληρώσει το «πρόστιμο» των 250.000 ευρώ στο Κ5Α σε περίπτωση αποχώρησής του, μια άλλη ευρωβουλευτίνα ζήτησε επίσης την προσχώρησή της ως ανεξάρτητη στους Πράσινους, ενώ ένας τρίτος ευρωβουλευτής αναζητά... στέγη.

Μασόνοι χάκερ του... κατεστημένου

«Δεν κατασκόπευα κανένα. Τα e-mails όλων είναι δημόσια σε όλους, δεν υπάρχει απόδειξη υποκλοπής στοιχείων», απάντησε ο πυρηνικός φυσικός που συνελήφθη κατηγορούμενος ως χάκερ των e-mails του πρώην Ιταλού πρωθυπουργού Ρέντζι, του πρόεδρου της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι και άλλων πολιτικών, παραγόντων του χρηματοοικονομικού τομέα και... καρδιναλίων.

Η ιταλική «Αστυνομία των Ταχυδρομείων», σε συνεργασία με το FBI και την εισαγγελία της Ρώμης, συνέλαβε την Τρίτη τον 45χρονο πυρηνικό φυσικό Τζούλιο Οκιονέρο και τη 49χρονη αδελφή του Φραντσέσκα Μαρία για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, αφού συνέλεξαν μέσα σε μια εξαετία στοιχεία για 18.327 πρόσωπα, από τα οποία 1.793 είχαν κωδικούς πρόσβασης και ήταν χωρισμένα σε 122 κατηγορίες. Ανάμεσά τους βρίσκονται πολιτικοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, αξιωματούχοι του Βατικανού έως και μασόνοι, μια και ο πυρηνικός φυσικός φαίνεται ότι ανήκει σε μια μασονική στοά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL