Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Σχέδιο Β»: Γονυπετής ο Γκρίλο επιστρέφει στον «σύντροφο» Φάρατζ

Σύμφωνα με το κόμμα του Φάρατζ, Ukip, οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες, αλλά ο ευρωσκεπτικιστής Βρετανός τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γκρίλο ότι «όποιος κάνει λάθη, θα πρέπει να πληρώνει».

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων θα ζητήσει συγγνώμη από τον Νάιτζελ Φάρατζ, και την επανένταξή του στην ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, μετά το ηχηρό ράπισμα στον Μπέπε Γκρίλο από τη Συμμαχία Φιλελευθέρων Δημοκρατών Alde, που απέρριψε την είσοδο του Κ5Α στην ομάδα της.

Σύμφωνα με το κόμμα του Φάρατζ, Ukip, οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει στις Βρυξέλλες, αλλά ο ευρωσκεπτικιστής Βρετανός τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γκρίλο ότι «όποιος κάνει λάθη, θα πρέπει να πληρώνει». Στο πολιτικό επίπεδο αυτό σημαίνει την απώλεια της αντιπροεδρίας της ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο Efdd, που είχε ο Ντάβιντ Μπορέλι, και την απώλεια του συντονιστή της Efdd από ευρωβουλευτές του Γκρίλο σε σημαντικές επιτροπές, όπως του Περιβάλλοντος Envi ή των Πολιτικών δικαιωμάτων, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Libe.

Ο Γκρίλο αγωνιά να επιστρέψει στην Efdd για να διασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση και πολιτική παρουσία με ικανοποιητικό χρόνο στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και του σώματος, ενώ ο Φάρατζ με τους 17 ευρωβουλευτές του Γκρίλο επιδιώκει να διασφαλίσει τη σταθερότητα της ομάδας του, που διαφορετικά θα παρέμενε με 27 ευρωβουλευτές, πολύ κοντά στους 25 από 7 χώρες που προβλέπει ο κανονισμός του Ευρωκοινοβουλίου.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια