Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Τετραμερής βρετανική συνάντηση για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τετραμερής βρετανική συνάντηση για το Brexit

Συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας αναμένεται να έχει η Τερέζα Μέι τη Δευτέρα αναφορικά με τις συζητήσεις για το Brexit.

«Η μεγάλη μας ένωση είναι ο θεμέλιος λίθος της ευημερίας μας και η διατήρησή της είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για τις μελλοντικές μας επιτυχίες», υπογράμμισε η Μέι.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρότεινε να υπάρξει μια «απευθείας γραμμή» με τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ο οποίος θα προεδρεύσει σε ένα κοινό φόρουμ στο οποίο θα συμμετέχουν οι τέσσερις χώρες.

«Αυτό το νέο φόρουμ είναι μια ευκαιρία για όλους να διατυπώσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρει το Brexit και να εφαρμόσουμε τη δημοκρατική απόφαση του βρετανικού λαού», υπογράμμισε η Μέι.

Προτού μεταβεί στο Λονδίνο ο Ουαλός πρωθυπουργός Κάργουιν Τζόουνς, με επιστολή του προς τη Μέι ζήτησε από τα τρία περιφερειακά κοινοβούλια να ψηφίσουν για την τελική συμφωνία που θα καθορίσει τους όρους της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Σκοτσέζα ομόλογός του Νίκολα Στέρτζον απέστειλε επίσης ανάλογη επιστολή, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι σε ό,τι την αφορά «όλες οι πιθανότητες παραμένουν στο τραπέζι», περιλαμβανομένου ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL