Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Έκκληση της Γαλλίδας υπουργού Στέγασης να δεχθεί η Βρετανία ασυνόδευτους ανηλίκους από το Καλαί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση της Γαλλίδας υπουργού Στέγασης να δεχθεί η Βρετανία ασυνόδευτους ανηλίκους από το Καλαί

Την επιφυλακτικότητα της Βρετανίας να δεχθεί ασυνόδευτους ανήλικους από τη «ζούγκλα» του Καλαί, προκειμένου αυτοί να επανενωθούν με την οικογένειά τους, επέκρινε η Γαλλίδα υπουργός Στέγασης Εμανουέλ Κοσέ. Εκτίμησε δε ότι «πολλές εκατοντάδες» θα πρέπει να γίνουν δεκτοί «άμεσα» στη γειτονική χώρα.

Η Κοσέ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, εξήγησε ότι το Παρίσι επιθυμεί όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονται στο Καλαί και οι οποίοι διαθέτουν οικογένεια στη γειτονική χώρα «να γίνουν δεκτοί το συντομότερο δυνατό στη Βρετανία».

Σύμφωνα με την ίδια, «είναι σκανδαλώδες» το γεγονός ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ αναγκάστηκε να «πάει επανειλημμένα στη Βρετανία για να δώσει συνεντεύξεις στην (βρετανική εφημερίδα) The Guardian προκειμένου τελικά η βρετανική κυβέρνηση να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο».

Η Γαλλίδα υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν παιδιά στη «ζούγκλα» του Καλαί, «οι γονείς των οποίων είναι στη Βρετανία και τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες να γίνουν δεκτά» στη χώρα. Παραδέχθηκε πάντως ότι έγιναν «σημαντικές πρόοδοι την προηγούμενη εβδομάδα».

Περίπου 500 ανήλικοι που διαμένουν στον καταυλισμό προσφύγων στο Καλαί, σε σύνολο 1.300 καταγεγραμμένων, έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν οικογένεια στη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της οργάνωσης France Terre d’ Asile Πιέρ Ενρί, 200 ανήλικοι επανενώθηκαν με την οικογένειά τους στη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL