Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Τους 250 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Ιταλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τους 250 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Ιταλία

Στους 250 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών του φονικού σεισμού που ισοπέδωσε πολλά χωριά στην κεντρική Ιταλία.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης τον τελευταίο απολογισμό της τραγωδίας με 365 ανθρώπους να νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες σεισμοπαθείς περιμένουν το πράσινο φως από τις αρχές για να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις πλέον πληγείσες περιοχές, αφού πέρασαν τη χθεσινή νύχτα στα σε αμάξια και σκηνές.

«Παραμένουμε σε κατάσταση σοκ. Κοιμηθήκαμε στο αυτοκίνητό τη νύχτα, αν και με όλους αυτούς τους μετασεισμούς ήταν δύσκολο να κοιμηθούμε» περιέγραψε στο γαλλικό πρακτορείο ο Μάριο, πατέρας δύο μικρών αγοριών.

Δεκάδες μετασεισμοί συγκλόνισαν την περιοχή τη νύχτα της Τετάρτης και σήμερα το πρωί. Ισχυρή δόνηση καταγράφθηκε στις 15.30 ώρα Ελλάδας αναγκάζοντας τις ομάδες διάσωσης, να διακόψουν τις επιχειρήσεις στο Αματρίτσε καθώς τμήμα τοίχου κατέρρευσε ακριβώς δίπλα τους.

Χιλιάδες εθελοντές και επαγγελματίες συνεχίζουν να αναζητούν ίχνη ζωής κάτω από τα χαλάσματα.

«Ελπίζουμε πάντα ότι θα βρούμε επιζώντες, θα εργαστούμε έως το τέλος για αυτό» δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Λουίτζι ντ' Άντζελο, υπεύθυνος της αρχής πολιτικής προστασίας.

Ο τελευταίος επιζών του σεισμού της Λ’ Άκουιλα το 2009 είχε ανασυρθεί 72 ώρες μετά την καταστροφή, υπενθύμισε αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας διευκρίνισε σήμερα ότι συνολικά 215 άνθρωποι έχουν διασωθεί από την Τετάρτη στις 03.36, την ώρα που χτύπησε ο εγκέλαδος.

Την ίδια ώρα δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη ο αριθμός των αγνοουμένων. Ο πληθυσμός των τουριστικών χωριών τριπλασιάζεται ή τετραπλασιάζεται το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη κάθε εκτίμηση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL