Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Eπίθεση του PKK σε αστυνομικό τμήμα / Αποκαλύψεις για τη σφαγή στο Τσιζρέ από τον τουρκικό στρατό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eπίθεση του PKK σε αστυνομικό τμήμα / Αποκαλύψεις για τη σφαγή στο Τσιζρέ από τον τουρκικό στρατό

Οι σοροί εκατοντάδων αμάχων παραμένουν σε ψυγεία και δεκάδες είναι απανθρακωμένοι μετά την επίθεση του τουρκικού στρατού στην πόλη Τσιζρέ, έγραψε η εφημερίδα "Χουριέτ", την ώρα που οι αντάρτες του PKK κλιμάκωναν τις δικές τους επιθέσεις ανατινάζοντας αστυνομικό τμήμα στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τη "Χουριέτ", μετά τη σφαγή στην πόλη Τσιζρέ στις αρχές Φεβρουαρίου ο στρατός μετέφερε τις σορούς των αμάχων σε μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους-ψυγεία κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Χαμπούρ, στα σύνορα με το Ιράκ. Η μη κυβερνητική οργάνωση συγγενών θυμάτων και αγνοουμένων Meyader είχε αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 167. Από αυτούς, οι συγγενείς αναγνώρισαν μόνο 30, ενώ θα χρειαστούν εξετάσεις DNA για τους υπόλοιπους, έγραψε η τουρκική εφημερίδα. Στις 29 Φεβρουαρίου οι τουρκικές αρχές έκαναν λόγο για 50 νεκρούς που δεν είχαν αναγνωριστεί. Μετά από τρεις μέρες μείωσαν τον αριθμό σε 44, ενώ το τουρκικό επιτελείο αναφέρει ότι ο στρατός σκότωσε 666 "τρομοκράτες" στο Τσιζρέ.

Στην πόλη Νουσαϊμπίν οι αντάρτες του PKK με αυτοκίνητο - βόμβα ανατίναξαν χθες τα ξημερώματα αστυνομικό τμήμα και χτύπησαν με ρουκέτες το διπλανό συγκρότημα διαμερισμάτων για οικογένειες αστυνομικών. Σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 35 και μέλη των οικογενειών τους, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές.

Αιτήματα για άρση ασυλίας των ηγετών του HDP

Μέσα σε αυτό το πολεμικό κλίμα, το υπουργείο Δικαιοσύνης υπέβαλε αίτημα στο κοινοβούλιο προκειμένου να άρει την ασυλία των ηγετών του αριστερού φιλο-κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP). Οπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το αίτημα αφορά τους συμπροέδρους του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσεκντάγ και τους βουλευτές του κόμματος Σέλμα Ιρμάκ, Σίρι Σουρέγια Οντέρ και Ερτουγρούλ Κιουρκτσού. Είχε προηγηθεί αίτημα του εθνικιστικού κόμματος MHP (Γκρίζοι Λύκοι) να συζητηθούν στη Βουλή αιτήματα για άρση της ασυλίας βουλευτών στο πλαίσιο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Μόνο για τον Ντεμιρτάς έχουν κατατεθεί 60 αιτήματα για άρση της ασυλίας του, ενώ ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει ζητήσει πολλές φορές δημοσίως να διωχθούν βουλευτές του HDP για συνεργασία με το PKK.

Στρατής Αγγελής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL