Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόταση για επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα στις ευρωεκλογές στην Ιταλία

Η Μπάρμπαρα Σπινέλι στη συνέντευξή της στην "Αυγή" προτείνει τη συγκρότηση ψηφοδελτίου από την κοινωνία των πολιτών, όπως λέει, στην Ιταλία με επικεφαλής τοv Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές, το οποίο θα μπορέσει να ταρακουνήσει συνειδήσεις για "να ανακτήσουμε και να αλλάξουμε την Ευρώπη".

Η Μπάρμπαρα Σπινέλι στη συνέντευξή της στην "Αυγή" προτείνει τη συγκρότηση ψηφοδελτίου από την κοινωνία των πολιτών, όπως λέει,  στην Ιταλία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές, το οποίο θα μπορέσει να ταρακουνήσει συνειδήσεις για "να ανακτήσουμε και να αλλάξουμε την Ευρώπη".

* Η υποψηφιότητα του Αλ. Τσίπρα θα βοηθούσε στη δημιουργία ενός τέτοιου συνασπισμού δυνάμεων στην Ιταλία, τον Νότο και την Ευρώπη, που να ξεπερνά τον κλασικό χώρο των κομμάτων της Αριστεράς και να συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις;

Αυτή είναι ακριβώς η ελπίδα που καλλιεργείται στην Ιταλία από μια σειρά προσωπικότητες και αρκετό κόσμο. Βλέπουμε θετικά τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου από την κοινωνία των πολιτών, από τους πολίτες που απαρτίζουν την κοινωνία των πολιτών, που να έχει επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ως υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν είναι απλό, γιατί έχουμε ελάχιστο χρόνο για να δημιουργήσουμε κάτι τέτοιο. Θα χρειαστεί όλη η ικανότητα του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφεραν να σχηματίσουν ένα συνασπισμό ανάμεσα στις ψυχές της ελληνικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ιταλία δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν συνασπισμός των παλιών πολιτικών κομμάτων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γιατί δεν θα είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας. Ένα "κομματικοποιημένο" ψηφοδέλτιο δεν θα είχε μεγάλες πιθανότητες για να ανακτήσει την απογοήτευση, να επαναφέρει στην πολιτική όσους απέχουν ή όσους βρίσκουν τη μη χείριστη λύση να επιλέξουν κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο. Χρειαζόμαστε κάτι πιο ευρύ, κάτι που να ταρακουνήσει τις συνειδήσεις των πολιτών, ξεπερνώντας τα πολύ στενά περιθώρια των πολιτικών σχηματισμών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Χωρίς αποκλεισμούς και με στόχο την ενότητα των δυνάμεων της κοινωνίας που πλήττεται από την κρίση. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να αναζητηθούν συνεργασίες με άλλους χώρους, όπως για παράδειγμα με τους Πράσινους, που θέτουν το ζήτημα ενός "σχεδίου Μάρσαλ" για την Ευρώπη.

* Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε πολύ την έννοια της ανοικοδόμησης και επαναθεμελίωσης της Ευρώπης.

Αυτός ακριβώς θα είναι ο στόχος της παρουσίασης ενός ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον Αλ. Τσίπρα στην Ιταλία με τον ευρωπαϊκό Νότο. Αυτή είναι η πρόκληση. Είναι σαν να αφήνουμε πίσω μας έναν πόλεμο. Γιατί η κρίση μας οδήγησε σε καταστροφές που προκαλεί ένας πόλεμος. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Μετά τον πόλεμο η Ευρώπη προχώρησε με μια ισχυρή θέληση ανοικοδόμησης. Πρέπει να έχουμε έναν τεράστιο ενθουσιασμό. Αυτόν πρέπει να ανακτήσουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια

Οι προειδοποιήσεις των ειδικών δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. "Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων", "αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς, θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις" επισημαίνουν εφιστώντας την προσοχή όλων, μα όλων μας, στις θερινές αποδράσεις.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο