Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Bενιζέλος στις Βρυξέλλες για ΠΓΔΜ: / Η ονομασία ζήτημα ΟΗΕ και Ε.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Bενιζέλος στις Βρυξέλλες για ΠΓΔΜ: / Η ονομασία ζήτημα ΟΗΕ και Ε.Ε.

Για την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και την ευρωατλαντική προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων με ειδική αναφορά στο ζήτημα ένταξης της ΠΓΔΜ και την εκκρεμότητα της ονομασίας υπό το φως των τελευταίων δηλώσεων Γκρούεφσκι και τη Σερβία μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του που η επίλυση του "μεγάλου προβλήματος της ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ" οδεύει σε μία "λύση κοινά αποδεκτή" που συνδυάζεται "με τις γενικότερες επιλογές που κάνουμε ως Ε.Ε.".

Για την ΠΓΔΜ επανέλαβε πως δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα, αλλά για "ένα πολύ βαθύτερο ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου. Ένα πολύ βαθύτερο διεθνές ζήτημα στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα κριτηρίων της Κοπεγχάγης που πρέπει να εκπληρούν όλα τα υποψήφια κράτη - μέλη. Εμείς θα στηρίξουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αρκεί να υπάρξουν δείγματα καλής πίστης και συμμόρφωσης με τις ευρωπαϊκές αρχές".

Τέλος, αναφερόμενος στη Σερβία είπε πως η ευρωπαϊκή ενσωμάτωσή της είναι σημαντική "ευρύτερα για την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Κοσόβου, γιατί έτσι ενθαρρύνουμε τον ουσιαστικό διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL