Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Νάτος και ο "Ιταλός Μπλερ"...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάτος και ο "Ιταλός Μπλερ"...

Επιβεβαιώνοντας το "φωτοστέφανο" της δημοφιλίας του, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, εξελέγη πανηγυρικά την Κυριακή νέος γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν σε όλη την Ιταλία με τη συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, από την καταμέτρηση ενός εκατομμυρίου ψήφων, σε σύνολο περίπου τριών εκατομμυρίων, ο Ρέντσι συγκέντρωσε το 69% και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, ο Τζιάνι Κούπερλο και ο Πίπο Τσιβάτι, το 18% και το 13% των ψήφων αντίστοιχα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επέλεξε τη "λύση" των άμεσων εκλογών από τη βάση για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του μετά την παραίτηση, τον περασμένο Απρίλιο, του Πιερλουίτζι Μπερσάνι και την προσωρινή θητεία του πρώην συνδικαλιστή Γκουλιέλμο Επιφάνι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ψήφισε το πρωί της Κυριακής σε τοπική οργάνωση των Δημοκρατικών στη Ρώμη, ενώ ο ιδρυτής της συμμαχίας της "Ελιάς" και πρώην πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, ψήφισε στην Μπολόνια.

Ο Ματέο Ρέντσι -τον οποίο το BBC χαρακτήρισε χτες "Ιταλό Μπλερ"...- θεωρεί ότι η Αριστερά πρέπει να ακολουθήσει με μεγάλη αποφασιστικότητα τον δρόμο του εκσυγχρονισμού, εγκαταλείποντας τις "ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος"...

Στις πρώτες "προγραμματικές δηλώσεις" του χτες, είπε πως οι εκλογές δεν είναι στις προτεραιότητές του και πως πρέπει να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση Λέτα ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL