Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eurogroup: Έτοιμοι να διαπραγματευτούμε στις παραμέτρους που προσδιορίσαμε

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δήλωσαν έτοιμοι να συζητήσουν με τις κυπριακές αρχές ένα νέο σχέδιο διάσωσης. Το ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά την τηλεδιάσκεψη λέει τα εξής:

 

« Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές αρχές το προσχέδιο της νέας πρότασης, το οποίο αναμένει από τις κυπριακές αρχές να παρουσιάσουν το ταχύτερο δυνατό. Στη συνέχεια, στη βάση της ανάλυσης της τρόικας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο παράλληλα τις παραμέτρους που προσδιορίστηκαν νωρίτερα από το Eurogroup.

Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν να δημιουργούν το νομικό πλαίσιο για τα στοιχεία αυτής της συμφωνίας.
Το Eurogroup επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη πλήρους διασφάλισης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης παραμένουν σε ετοιμότητα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, καθώς και να διασφαλίσουν την σταθερότητα της Ευρωζώνης συνολικά».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο