Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Το εμβληματικό καφέ «Sénéquier» του Σεν-Τροπέ έκλεισε μετά από δύο κρούσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το εμβληματικό καφέ «Sénéquier» του Σεν-Τροπέ έκλεισε μετά από δύο κρούσματα

Το Σενεκιέ κλείνει αφού τις τελευταίες ημέρες είχαν κλείσει και άλλα καταστήματα σ' αυτό το φημισμένο θέρετρο της Κυανής Ακτής.

Η διακοπή της λειτουργίας του λαμβάνει χώρα «έπειτα από εσωτερική απόφαση, για λόγους προφύλαξης και για να προστατευθούν το προσωπικό του και οι πελάτες του μετά την ανακάλυψη δύο κρουσμάτων της Covid», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το café Sénéquier, από τα τραπεζάκια του οποίου έχουν παρελάσει στο πέρασμα των ετών πολυάριθμοι καλλιτέχνες.

Εκπρόσωπος του καταστήματος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα δύο κρούσματα «απομονώθηκαν».

«Για τη διεύθυνση, είναι σημαντικό να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να προστατεύσουμε και να ελέγξουμε το σύνολο των ομάδων ώστε να επιτραπεί η επαναλειτουργία με τη μεγαλύτερη ασφάλεια», σημειώνει ακόμη το Sénéquier.

Το café Sénéquier βρίσκεται στο λιμάνι του Σεν-Τροπέ και αποτελεί ένα προνομιούχο σημείο για να παρατηρεί κανείς τα γιοτ του παγκόσμιου τζετ-σετ που είναι αγκυροβολημένα μπροστά του. Μέχρι και χθες υποδεχόταν δεκάδες πελάτες που κάθονταν στις περίφημες κόκκινες καρέκλες και τραπεζάκια του.

Η Μπριζίτ Μπαρντό το έκανε διάσημο στα μέσα των χρόνων του 1950 καθώς καθόταν τακτικά σ' αυτό στη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα». Οι ζωγράφοι Ματίς και Πικάσο και πιο πρόσφατα ο μόδιστρος της υψηλής ραπτικής Καρλ Λάγκερφελντ, το μανεκέν Κέιτ Μος, η τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ είχαν θεαθεί στο café Sénéquier συμβάλλοντας χρόνο με τον χρόνο στην εδραίωση της φήμης του.

Δύο άλλα καταστήματα στην καρδιά του Σεν-Τροπέ έχουν κλείσει εδώ και μερικές ημέρες για τους ίδιους λόγους.

Μπροστά στη συρροή τουριστών και την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, η μάσκα είναι από το Σάββατο υποχρεωτική για έναν μήνα στο κέντρο, το λιμάνι και το κάστρο του Σεν-Τροπέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL