Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Την έγκριση του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Πούτιν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την έγκριση του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Πούτιν

Το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενέκρινε το ρωσικό υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος πρσόσθεσε μάλιστα πως η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Την ίδια ώρα η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599. 

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya της Μόσχας, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους, όπως δήλωσε σήμερα ο Β.Πούτιν. 

Παράλληλα, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα σημείωσε ότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της Υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, ο ΠΟΥ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου. «Ορισμένες φορές, μεμονωμένοι ερευνητές ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν κάτι, το οποίο, φυσικά, ως γεγονός, είναι εξαιρετική είδηση», είχε ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Κριστιάν Λιντμέγερ, τονίζοντας ωστόσο ότι «μεταξύ της ανακάλυψης και της ένδειξης πως ενδεχομένως να υπάρχει ένα εμβόλιο που λειτουργεί και πέρασε όλα τα στάδια, υπάρχει μεγάλη διαφορά».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL