Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Χ.Ζεεχόφερ: Στόχος να αποτραπούν περισσότεροι θάνατοι στη Μεσόγειο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ.Ζεεχόφερ: Στόχος να αποτραπούν περισσότεροι θάνατοι στη Μεσόγειο

«Όλοι είμαστε ενωμένοι για να αποτρέψουμε περισσότερους θανάτους στη Μεσόγειο», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, μετά την άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, κατά την συνέντευξη Τύπου που είχε με την Ευρωπαία επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο ίδιος τόνισε ότι στο προσφυγικό δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότητα «εάν δεν υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση», ενώ όσον αφορά στους μετανάστες και στους πρόσφυγες στην Τουρκία, ανέφερε ότι «έχουμε εκατομμύρια μετανάστες και βέβαια η Ευρώπη τους βοηθάει με εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευση, για την ιατρική περίθαλψη και άλλα, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθεια τρίτων χωρών και των χωρών προέλευσης για να διοχετευτούν οι μεταναστευτικές ροές, έτσι ώστε να διαβεβαιώσουμε ότι μόνο όσοι έχουν ανάγκη από προστασία έρχονται στην Ευρώπη».

Ο κ. Ζεεχόφερ σημείωσε ότι όλα τα κράτη-μέλη τάχθηκαν υπέρ της θέσης για επαρκή χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφάλειας, όπως είναι η Εuropol και η Frontex, εφόσον «επιθυμία όλων είναι να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη».

Η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σημείωσε από την πλευρά της ότι πρέπει «να περάσουμε από την παράνομη μετανάστευση στη νόμιμη, κάτι που σημαίνει ότι η ΕΕ πρέπει να πάρει αυτό που της αντιστοιχεί με τους πρόσφυγες»

Ωστόσο, η ίδια σημεώισε ότι «η ΕΕ δε μπορεί να υποδεχτεί όλους τους πρόσφυγες του κόσμου γι’ αυτό έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε με άλλες χώρες που φιλοξενούν μεγάλο πληθυσμό προσφύγων, να στηρίξουμε αυτές τις χώρες, να στηρίξουμε τους πρόσφυγες».

Ειδικότερα, η Ευρωπαία επίτροπος σημείωσε ότι «είναι καλύτερο εάν πάρουμε μεγαλύτερο μέρος αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις από το να διακινδυνεύουν οι άνθρωποι τη ζωή τους στη θάλασσα», ενώ ανέφερε ότι είναι θετικό το να υπάρχει «νόμιμη οδός για εργασία στην ΕΕ».

Η Ίλβα Γιόχανσον εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το ζήτημα της συνεργασίας στην αστυνόμευση είναι ψηλά στην ατζέντα της γερμανικής προεδρίας, τονίζοντας ότι «πρέπει να επενδύσουμε στην Εuropol και τη FRONTEX».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL